avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantie materiala - angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantie materiala - angajat

buna ziua

Lucrez la o benzinarie si pe luna ni se opreste din salariu o anumita suma de bani drept garantie materiala din care se achita eventualele minusuri in gestiune!Saptamana trecuta am avut un fugar din pompa ( a alimentat carburant in valoare de 150 ron si nu a platit).Am facut plangere la politie, am anuntat superiorii etc.Seful de statie a "urlat" sa punem banii din buzunar!este corect? garantia materiala pentru ce este oprita lunar daca nu acopera si astfel de "cheltuieli"?mentionez ca avem 730 ron/luna
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
popa aurelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 16 Octombrie 2012
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati denumiri operatori;
beneficiati de facilitatea Editeaza ,care va permite revenirea asupra textului initial postat,corectarea si completarea acestuia
2-
L nr 22/1969 privind agajarea gestionarilor
art 11-Constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris
art 12-Garantia in numerar va fi minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului
art 13-Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din castigul mediu pe o luna dupa caz
vreau sa stiu daca pentru fugarul nostru sunt obligata sa pun bani din buzunar sau din garantie?
popa aurelia a scris:

buna ziua

Lucrez la o benzinarie si pe luna ni se opreste din salariu o anumita suma de bani drept garantie materiala din care se achita eventualele minusuri in gestiune!Saptamana trecuta am avut un fugar din pompa ( a alimentat carburant in valoare de 150 ron si nu a platit).Am facut plangere la politie, am anuntat superiorii etc.Seful de statie a "urlat" sa punem banii din buzunar!este corect? garantia materiala pentru ce este oprita lunar daca nu acopera si astfel de "cheltuieli"?mentionez ca avem 730 ron/luna

si eu lucrez la benzinarie (L*****) si la noi la fel se procedeaza.angajatii platesc fugarii si spagile de la toate controalele...ca amenzi nu se dau...
popa aurelia

Nu sunteti obligat sa platiti prejudiciile cauzate de alti salariati, decat daca in sarcina dvs s-a angajat raspunderea patrimoniala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie bancara - societate de recuperari creante dumutaadrian dumutaadrian buna ziua, am fost contactat zilele astea(mai precis seara pe la ora 23) pe messenger de un anumit domn marius cete in legatura cu o datorie a mea fata de o ... (vezi toată discuția)
Garantii salariale Cornel90 Cornel90 Buna ziua! Asi avea si eu cateva intrebari legate de aceste garantii la care nu am gasit un raspuns concret in ciuda cautarilor facute. Lucrez la o firma, ... (vezi toată discuția)
Oprire bani din salariu (garantie) popescumariaioana popescumariaioana Buna ziua! M-am angajat de curand si la sfarsitul lunii am primit doar jumatate din bani. Cealalta jumatate mi s-a oprit pentru, zice seful meu, garantie. ... (vezi toată discuția)