avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contractului de munca pt absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contractului de munca pt absente nemotivate

se poate inceta contractul de munca aunui angajat in cazul in care acesta a lipsit de la locul de munca 3 zile consecutive, nemotivat???
Cel mai recent răspuns: Iuliana Colceriu , Consultant resurse umane 16:19, 23 Martie 2010
numai dupa cercetarea disciplinare art 266-268 c . mun. .
Nr.de absente nemotivate care duc la concediere este cel prevazut in Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010 sau in CIM. Daca nu s-a prevazut, preferabila ar fi o sanctiune mai mica, un avertisment sau reducerea salariului, in urma cercetarii disciplinare.
Se demareaza procedura de cercetare disciplinara: se intocmeste referat constatator, se trimite convocarea, urmand cercetarea propriu zisa in urma careia se poate dispune incetarea disciplinara a contractului pentru absente nemotivate. Daca va contesta decizia in instanta, va trebui sa dovediti ca prezenta lui era absolut necesara in perioada in care a absentat.
Pe statul de plata va fi trecut cu absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cili1959 cili1959 Dupa cat timp se poate recurge la desfacerea contractului de munca pentru un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca ? Multumesc frumos . (vezi toată discuția)