avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discutii juridice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discutii juridice

CCM la nivel national, prevede in legea 78 un salar compensatoriu obligatoriu. Directorul firmei la care lucrez, nu a negat ca nu am dreptul la acest salar, dar, a spus ca poate sa mi-l plateasca in decurs de trei ani de la data incetarii preavizului. Mentionez ca preavizul meu, s-a terminat in data de 16.03.2010.Intrebarea mea este daca are dreptate in legatura cu asta, si daca nu, in cat timp are obligatia sa-mi dea acest salar compensatoru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 24 Martie 2010
Stie el ceva, dar forteaza nota. Plata salariilor restante castigate in instanta se esaloneaza pe 3 ani numai la bugetari.In acest caz, aste obligat la data disponibilizarii, altfel, formulati cerere in pretentii salariale la Tribunalul muncii.
Trei ani este termenul maxim (de prescriptie) in care dvs puteti cere acordarea drepturilor salariale restante ....

Pentru salariu compensatoriu acordat in baza CCM , termenul este de 6 luni de la data incetarii c.i.m.
exista vreun articol , sau lege ,prin care sa afli termenul de plata al salariului compensatoriu? Daca am avut concediul legal in luna ianuarie, acum , la incheierea contractului de munca pe baza art 65, prin desfiintarea postului, imi opreste banii pe zilele de cocediu efectuate?
Termenul este dat chiar de art.78 din CCMUNN:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
LEEA a scris:

exista vreun articol , sau lege ,prin care sa afli termenul de plata al salariului compensatoriu? Daca am avut concediul legal in luna ianuarie, acum , la incheierea contractului de munca pe baza art 65, prin desfiintarea postului, imi opreste banii pe zilele de cocediu efectuate?

Se pot oprii banii ce reprezinta c/v indemnizatiei de CO aferenta zilelor de CO efectuate in plus fata de cele cuvenite....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa formulez o cerere ? ciprian22 ciprian22 va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere catre societate care m-a concediat din motive de criza mondiala conform art 66 fara a-mi acorda un salariu ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintarea postului lalabanciu lalabanciu Buna ziua! Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)