avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, bunica mea a decedat in oct 2008, eu si fratele meu fiind singurii mostenitori (mama, unic copil decedat 1978). in acest moment nu detine nici un fel de bun, mi-a lasat testament in care mentioneaza ca imi lasa toate bunurile mobile si imobile. noi avem revendicari pe legea 10, cum ar trebui sa procedam legat de succesiune ? se poate face in acest moment, petru a evita depasirea termenului de 2 ani de la data decesului? daca da cum sunt percepute taxele notariale, caci nu exista o valoare comensurabila la care sa poata fi evaluate ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:48, 21 Aprilie 2010
buna ziua.
este corect ce vi s-a spus.
dvs in momentul in care veti face demersuri in vederea recuperarii bunurilor, veti face dovada calitatii de mostenitor.
aceasta se face prin CM-ul pe care l-ati obtinut.
ulterior daca se impune partajarea,veti putea face o actiune in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)