in cazul in care exista vicii de procedura la declansarea procedurii de insolventa cum le contest. Insolventa a fost acceptata in baza unei hotarari casate, deci creanta nu este certa. Factura care a stat la baza cererii nu avea data de emitere, nu era semnata ca fiind primita, deci nu era acceptata la plata, iar creanta era supusa unui proces civil pe fond castigat in prima faza de creditor dar casata la recurs.
La recurs am invocat doar faptul ca hotarirea a fost casata, si am omis viciile de procedura, adica faptul ca "in 48 de trebuia sa mi se comunice cererea de deschidere a procedurii". Ce ma sfatuiti sa fac ?
multumesc pentru promptitudinea raspunsului, dar vreau sa va mai intreb daca pot face contestatie dupa aproape un an de la deschiderea procedurii. In prezent actiunea este suspendata (din noiembrie 2009) deoarece am facut plangere penala impotriva creditorului pentru fals sub semnatura privata si uz de fals fiindca acesta a datat factura (exemplarul rosu ) si in baza acelei facturi a cerut insolventa. Factura lasata la un punct de lucru de al nostru nu este data si nici semnata de primire de cineva.
Buna ziua.
Desi a curs un an de la deschiderea procedurii,atat timp cat este o lucrare penala cu privire la obiectul in cauza,pe timpul solutionarii acesteia cauza civila,este suspendata.
Penalul tine in loc civilul .
Dupa iesirea din aceasta suspendare,pentru demararea actiunilor puteti invoca institutia civila a repunerii in termendat fiind ca s-a depasit termenul legal
Cu privire la actiuni,puteti utiliza caile extraordinare de atac in procesul civil şi anume,contestatia in anulare sau recursul interesul legii
Succes.
Faliment suspendat
leopold2010
buna ziua, sunt intr-o situatie cel putin ciudata, respectiv: s-a deschis o procedura de insolventa, a fost acceptata, recursul a fost respins si inainte de se ... (vezi toată discuția)