avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... actiune in despagubiri....
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

actiune in despagubiri....

Buna seara! as dori sa va cer parerea in legatura cu actiunile in despagubiri reglementate de art. 86 alin 2 legea 85/2006. Parerile sunt impartite chiar si cu privire la taxa de timbru pe care trebuie achitata. Poate ma ajuta cineva cu jurisprudenta pe aceasta tema?!

Va multumesc pentru orice raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 11:18, 6 Aprilie 2010
Buna ziua.
Este vorba de contractul incheiat de debitor cu contractant.
Avand in vedere ca denuntarea contractului in cadrul insolventei pentru protejarea debitorului poate cauza prejudicii contractantului ,aceasta poate intenta actiune pentru plata de despagubiri (cred ca este vorba de daune moratorii sau cominatorii pentru prejudiciul suferit de contractactant pentru desfiintarea contractului). Este vorba de reziliere sau rezolutiune aici, nu desfiintare,in dreptul civil nu se lucreaza cu notiunea de desfiintare.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
da, e vorba de un contract de inchiriere, unde a intervenit rezilierea si unde este inserata o clauza penala in caz de renuntarea/incetare a contractului. sunt curios cum s-au pronuntat instantele pe acest caz,,,,,, poate stiu cineva jurisprudenta in acest sens..........mersi Marius!
Cu placere .
si eu sunt interesata de practica si de cum s-au pronuntat instantele pe temeiul art. 86 din legea 85/2006

:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere... ContSters4579 ContSters4579 ...ce parere aveti...un contract de intretinere poate fi reziliat/rezolutionat pe cale amiabila printr-o conventie in fata unui notar daca partile renunta la ... (vezi toată discuția)
Ma ajuta cineva sa inteleg legea insolventei85/2006 art86 aliniatu1 gheocioco gheocioco ce inseamna denuntarea unui contract cu legea 85/2006 art 86 aliniatul 1 desfacerea lui sau renegocierea daca cineva ma poate ajuta astept raspuns :O (vezi toată discuția)
Contractele in derulare se considera mentinute la data deschiderii procedurii; aura calin aura calin Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. - in urmatoarele probleme: 1) noile reglementari in domeniul insolventei( modif. ... (vezi toată discuția)