avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut

Buna seara!

Ma aflu intr-o situatie putin delicata pt ca un prieten mi-a solicitat o suma importanta de bani .Va dati seama ca intre prieteni nu se cere garantie insa la o asemenea suma :( Va rog ,in limita timpului dumneavoastra disponibil ,sa-mi comunicati ce se intampla daca fac un contract de imprumut cu el fara garantie(orice sfat este binevenit cu multumirile de rigoare)?Pot actiona in vreun fel dupa expirarea termenului?
Ce se intampla daca fac un contract de imprumut cu garantie ?Ce se intampla daca nu-mi poate restitui suma la timp?Pot executa garantia?
Ce trebuie sa fac pt ca totul sa fie legal.Cu multumiri ,Dollar
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2007
Dollar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Stoiculescu , Avocat 19:44, 27 Ianuarie 2007
Cel mai bine este sa mergi impreuna cu prieteul in fata notarului si sa faceti un contract de imprumut ... si cel mai bine cu arantie ... stii cum ... frate frate branza e pe bani ... iar prietenul tau n-ar trebui sa se supere daca la asta te gandesti ... o sa-ti spuna ... ce nu ai incredere in mine?.... daca vrea asa bine daca nu parerea mea este sa nu te complici pt ca daca acel contract va fi fara garantie, in cel mai rau caz poti solicita infiintarea unei popriri pe veniturile ralizate ... dar daca nu are venituri ce te faci?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut ady2007 ady2007 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Fratele meu a divortat si trebuie sa plateasca sulta pt cota de apartament a fostei sotii. Si imi cere ... (vezi toată discuția)
Informatii referitoare la executarea silita sfr sfr Stimati Domni, Sunt intr- situatie delicata si as dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii si sfaturi. In anul 2007 am contractat in acelasi ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)