avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi au copii majori in cazul unui divort,daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi au copii majori in cazul unui divort,daca unul din parinti cedeaza partea?

Buna,as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.De aprox. 1 an s-a incheiat atat procesul de divort cat si cel de partaj intre parintii mei.Tatal meu a obtinut dreptul de a vinde el apartamentul iar jumatate din bani sa-i revina mamei mele.Mama mi-a cedat mie partea sa,insa tata nu doreste sa cedeze nimic,inventand numeroase motive.As dori sa aflu,cum pot obtine ceea ce-i revine mamei mele?Tot in tribunal?Va multumesc.Georgya.
Cel mai recent răspuns: gyorgya , utilizator 14:28, 24 Martie 2010
Pai cum ti-a cedat mama partea ei?
Copiii n-au niciun drept asupra bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, in cadrul procesului de partaj.
1-- tatal dvs nu are nici o obligatie de a va ceda dvs ceva!
2-- pentru a obtine sulta , daca la asta va referiti , trebuie sa apelati la un executor judecatoresc!
Stiu ca nu am niciun drept asupra bunurilor dobandite de parintii mei,si nu as avea nici o pretentie de la tata daca nu ar fi schimbat yala la usa cand aveam varsta de 17 ani in timp ce eram la bunici dupa ce m-a batut,si nu m-a mai primit in casa lasandu-ma doar cu hainele de pe mine.Mama este plecata din tara de aprox 8 ani si a facut o hartie la notar prin care imi cedeaza tot ceea ce-i revine ei de la partaj.
O sa incerc si cu un executor judecatoresc.Va multumesc pentru timpul acordat.:)
vedeti ca peste doi ani, pierdeti dreptul. deci mergeti curand la un executor pt ca e posibil sa va mai trebuiasca acte si sigur, bani pt cheltuieli de executare
multumesc,nu stiam de asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei la mostenirea sotului tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o problema.Parintii sunt casatoriti de aproape 30 ani.Cand s-au casatorit,tata a venit cu propunerea de a locui in casa parintilor lui deoarece ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in urma cu 16 ani tatal meu a decedat,am impartit ... nameaab nameaab Buna seara,in urma cu 16 ani tatal meu a decedat,am impartit mostenirea legal ,in 3parti ,eu ,mama,si sora mea, in toti acesti ani eu am ingrijit.o,am platit ... (vezi toată discuția)