avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa minor pe timpul lui Ceausescu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa minor pe timpul lui Ceausescu

Buna ziua,
Am o problema si in special o nelamurire.
In anul 1987, tatal meu a decedat, eu avand atunci 12 ani. Tatal era divortat de mama mea de la varsta de 6 ani ai mei, si detinea o garsoniera in proprietate. Dupa ce a murit, deoarece mama avea un apartament in proprietate si eu am mostenit garsoniera de la tatal meu si pt ca eram minora, mama a trebuit sa o vanda, conform legilor de la acea data. Dupa multe cautari a reusit sa o vanda iar banii respectivi au fost pusi in cont pe numele meu, mostenitoarea garsonierei, pana la varsta de 18 ani.
Intre timp a venit revolutia, banii s-au depreciat si la implinirea varstei de 18 ani cu banii din cont mi-am cumparat niste tenisi si o pereche de blugi.
Legile si statul de la acea vreme au obligat-o pe mamasa vanda garsoniera si nu m-am ales cu nimic.
Se mai poate face ceva? Stiu ca au trecut multi ani...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 23:58, 23 Martie 2010
Raspunsul este foarte simplu: nu se poate face absolut nimic!
B-)
Mama dvs trebuia sa nu vanda , sa lase statul sa-i confiste proprietatea in cauza si acum ati fi apelat la legea 10/2001 si va recuperati imobilul sau primeati despagubiri! B-). Ori , cum nu s-a intamplat asa , nu mai aveti ce sa obtineti!
Doar o parere... Era atunci o lege ca nu puteai detine doua proprietati..Dar parintii dvs. erau divortati, nu mai erau o familie si fiecare avea doar cate o proprietate . Dupa decesul tatalui,. ati ramas dvs. cu garsoniera prin mostenire .. Pentru ca erati minora, mama dvs. avea doar drept de administrare (nu de proprietate ) pana la majoratul dvs. Nu a procedat bine . . si nici nu a vandut bine..
Pacat,. dar asta e...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara -doresc indrumare marcu1iulian marcu1iulian buna ziua, doresc sa aflu cum pot clarifica divortul tinand seama ca sunt casatorit am 2 copii (18 ani si respectiv 13 ani) care locuiesc cu mama lor in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama vitrega denisalacra denisalacra Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 5 ani. Mama mea vitrega nu are alti copii si eu sunt singurul lor copil. Ulterior tatal meu a ... (vezi toată discuția)