avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog urgent... Cum procedez???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog urgent... Cum procedez???

Am o hotarare judecatoreasca prin care unui angajat i se micsoreaza cuantumul pensiei alimentare. De la data intentarii actiunii si pana la pronuntare, evident ca angajatul a platit pensia alimentara conform vechii hotarari aflandu-se in situatia in care a platit mai mult cu 2500 ron. Cum procedez? II deduc lunar o suma din pensia alimentara care ar trebui virata sau exista si alte variante.
cu multumiri,
Cornelv.
Cel mai recent răspuns: avocatgroman , utilizator 12:40, 24 Martie 2010
buna ziua,
trebuie sa aveti in vedere dispozitiile hotararii respective.
adica, daca in dispozitivul acestei hotarari se mentioneaza ca reducerea sau micsorarea pensiei de intretinere minor (banuiesc ca despre asa ceva este vorba) se face incepand cu data pronuntarii hotararii, o micsorati incepand cu acea data, iar daca micsorarea se face incepand cu data introducerii acestei cereri, pentru ca tertul poprit a platit pensia pana la pronuntarea acestei hot, conform celei vechi, acesta incepand cu data pronuntarii va face o compesatie, adica nu mai vireaza pensia pentru o scurta perioada de timp (pana la acoperirea sumei in plus, daca micsorarea este data incepand cu introducerea noii actiuni pe instanta). Cu aceasta ocazie va trebui sa instiinteze in scris creditorul despre acest aspect (obligatoriu).
sau exista posibilitatea de a plati mai putin pentru viitor, tot pana la compensatia finala...cu obligarea de a instiinta creditorul.

sper sa va fie de folos,
numai bine!
av g roman

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere corecta pensie de intretinere din salariu Silvia  Aldea Silvia Aldea In urma divortului, copilul a fost incredintat mamei, iar tatal a fost obligat la plata [b]pensiei de intretinere[/b]. Intre timp, acesta s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Data efectiva inceperii acordarii pensiei alimentare sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Buna ziua, Am si eu o problema cu acordarea pensiei alimentare, in sensul ca am gasit un articol in lege si anume: Articolul 532 Data de la ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)