avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere

buna ziua vreau sa stiu daca certificatele de nastere vechi sant valabile sau trebuiesc schimbate pentru la ambasada romana din spania avem un copil nascut in spania si vrem sa ajungem acasa si nu stiu cum sa fac ca are doar certificat de nastere da de aici din spania si libru de familie va multumesc:((:((
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 16:00, 25 Martie 2010
Copilul, fiind nascut in Spania si detinand certificat de nastere de acolo, inseamna ca este cetatean spaniol, prin urmare acesta va fi singurul act de identificare al lui. Daca vrea sa capete si cetatenie romana, va trebui sa o faca dupa ce va implini 18 ani.
Buna ziua !
Certificatul de nastere nu intra in categoria actelor de stare civila supuse regimului preschimbarii. dealtfel pe acesta nu este prevazuta o data de expirare.
In primul rand actul de nastere ( emis de autoritatile spaniole) trebuie transcris in registrele de stare civila din Romania (inclusiv la ambasada romana din Spania) . Nu inteleg ce intelegeti dvs. prin " certificatele de nastere vechi" . In esenta certificatul de nastere e valabil toata viata celui inscris in el ( si dupa , pentru mostenitori) . Sunt cazuri in care trebuie preschimbat , cum e atunci cand pt eliberarea pasaportului e necesar certificat de nastere model nou (UE) . Numai bine !
baragoi a scris:

buna ziua vreau sa stiu daca certificatele de nastere vechi sant valabile sau trebuiesc schimbate


Daca va referiti la certificatele dvs. si ale sotului sau sotiei atunci raspunsul este ca certificatele de nastere eliberate inainte de aparitia modelului nou sunt mereu valabile.

baragoi a scris:

avem un copil nascut in spania si vrem sa ajungem acasa si nu stiu cum sa fac ca are doar certificat de nastere da de aici din spania si libru de familie va multumesc:((:((


Copilul dvs. este cetatean spaniol deci puteti solicita pentru el un pasaport spaniol cu care va putea calatori pana in Romania.
Daca doriti sa aiba si un pasaport romanesc (pentru ca el are si cetatenia romana) atunci trebuie sa faceti transcrierea certificatului de nastere spaniol si veti obtine pentru el un certificat de nastere romanesc pe baza caruia ii puteti obtine si un pasaport romanesc (procedura se poate face si in Spania la Ambasada Romaniei sau in Romania la Starea civila de care apartineti).

Ce anume mai exact va ingrijoreaza in legatura cu formalitatile de calatorie spre Romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)