avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare referitoare la cumpararea unui apartament la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare referitoare la cumpararea unui apartament la casa.

Un proprietar are doua apartamente la curte.Intrebarea mea este daca poate sa vanda un apartament fara sa vanda si terenul(gradina) corespunzator respectivului apartament?

Multumesc anticipat tuturor celor ce-mi vor raspunde.

Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 17:31, 25 Ianuarie 2007
Da, poate vonde separat.
Insa, odata cu vanzarea apartamentului, se va transmite cumparatorului si un drept de superficie pe teren (pe scurt, un drept de a folosi ternul).
se poate ca pe contracutl de vanzare -cumparare sa fie trecut doar apartamentul si terenul sa nu fie nici macar mentionat?
Da. Dar se transmite si un drept de superficie. Acest drept urmeaza sa se reglementeze ulterior, daca nu s-a prevazut in contract.
Dreptul de superficie se transmite in virtutea legii, adica chiar daca nu este mentionat in contract (si regula este ca nu este trecut acest lucru).
In consecinta, transmiti numai constructia, nu si terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul are un proprietar, casa construita este detinuta de un alt proprietar snradu snradu Buna ziua, In anul 2003 detineam o casa in sectorul 3 al capitalei. Am vandut casa catre un cetatean francez, acesta cumparand doar casa( amprenta aprox 90 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite ... Petrisca Elena Petrisca Elena Buna ziua. Aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite prin moștenire! Mulțumesc frumos! (vezi toată discuția)
Instrainarea unei constructii december december Nu este vorba de o situatie reala, sunt student, an 2, UBB si am o nelamurire cu privire la instrainarea unei constructii si forma actului de care este nevoie, ... (vezi toată discuția)