avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisie angajat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisie angajat

pot sa o dau in judecata pe angajata mea, care m-a anuntat seara ca nu mai vrea sa vina pt. ca si-a gasit un loc de munca mai bun, iar de a doua zi nu a mai venit, fara acordul meu? A fost angajata acum 3 luni, cu carte de munca incepand cu a doua saptamana de cand a venit iar motive sa plece, din partea mea ca angajator, nu a avut. Nu a vrut sa faca nici o cerere de demisie in scris. Ma gandesc ca era dreptul meu sa stea cele 15 zile de preaviz. multumesc
Cel mai recent răspuns: cipriB , utilizator 18:45, 30 Ianuarie 2007
Da, ai dreptul sa o dai in judecata; poti cere contravaloarea daunelor ce ti le-a cauzat plecarea ei neanuntata.
poti sa o chemi in judecata, dar trebuie sa demonstrezi prejudiciulB-)
Buna ziua

Avand probleme la lucru, fiind acuzat de numeroase chestii mai mult sau mai putin reale, mi-am dat demisia. Am inteles ca demisia este un act unilateral, deci nu am de ce sa ma motivez. Dar, unul dintre asociati mi-a spus ca nu-mi va semna lichidarea pana cand nu vor elucida cazul. Am spus ca oricum, daca plec, raman la dispozitia lor pentru nelamuriri ce pot apare ca urmare a activitatii mele. Am dus la secretariat demisia, am inregistrat-o, dupa care am depus-o la departamentul de personal. Teoretic, in data de 09.02 ar trebui sa primesc " eliberarea". Cu toate ca simt ca nu va fi deloc asa. Cred ca voi fi constrans sa raman. Au dreptul sa nu-mi semneze lichidarea daca asa doresc ei? Prejudiciul nu a fost demonstrat decat in gandirea lor, nu au intentat o actiune in justitie intrucat cred ca evita asta pentru ca nu sunt foarte "curati".
Ce pot face pentru a reusi cu lichidarea? Caci am inteles ca problema cartii e alta. Aia sunt obligati sa mi-o inapoieze.
Pe scurt, sunt acuzat de complicitate la furt sau chiar furt, deoarece s-au descoperit doua procese verbale in sistemul informatic prin care s-au scos 8 anvelope. Eu sunt acuzat de faptul ca le-am adus. Dar, asta mi-e ocupatia. Aduc marfa pentru a asigura fluxul de munca din sectii. Nu au ca dovada decat listarea acestor pv-uri, nimic semnat. Dupa care a inceput un razboi impotriva mea, fiecare operatiune normala pe care o fac e privita cu suspiciune. Insa, sistemul informatic lasa de dorit, e foarte permisiv, astfel ca traiesc cu frica ca au facut altii ceva iar eu voi cadea urat. Acesta este motivul demisiei mele.

Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a reusi cu demisia. Multumesc anticipat tuturor care ma sustin ;)
Pai, nu trebuie decat sa astepti scurgerea timpului.
Daca nu ti se incheie nota de lichidare si aceasta duce la retinerea drepturilor tale salariale, garantii, sau te prejudiciaza in vreun fel, te adresez instantei, pe dreptul muncii:((
Incerc sa evit acest lucru. Cat pot. Dar daca voi fi nevoit, o voi face. Chiar mi-e frica sa nu o ia ca o amenintare si sa treaca si ei la actiuni pe care nu le agreez... Cu toate ca nu stiu cat pot dovedi o implicare a mea daca nu au acte scrise. E posibil ca instanta sa se bazeze doar pe datele oferite de calculator? Ce conditii trebuie sa indeplineasca o proba de acest fel pentru a fi credibila? Marturiile lor, sau ceea ce cred ei cat de tare trag in balanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! am si eu un stres cu demisia, mi se cere sa plec din firma ... Mario55R16 Mario55R16 Bună! Am si eu un stres cu demisia, mi se cere sa plec din firma pentru ca sefii au simtit un pericol in mine de nu ai desconspira pe ei de niste neregulile, ... (vezi toată discuția)
Lipsa bani casa lefteriu_adrian lefteriu_adrian Buna ziua. Am fost angajat la o firma de distributie , unicul angajat de la un punct de lucru. In primele luni am fost singurul angajat, pe urma au mai fost ... (vezi toată discuția)
Concediat cu acuzatii false Ionrazvan Ionrazvan Buna ziua! Ma numesc Razvan , lucrez la cinemacity din Euromall Pitesti si ieri am fost concediat de catre managerul pe toate cinematografele pe motiv ca ... (vezi toată discuția)