avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediat cu acuzatii false
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediat cu acuzatii false

Buna ziua!

Ma numesc Razvan , lucrez la cinemacity din Euromall Pitesti si ieri am fost concediat de catre managerul pe toate cinematografele pe motiv ca am furat cinematograful cu bani. Era vorba de un concurs care vinde cele mai multe meniuri de la ei , iar mie imi dadea o colega toate meniurile care le vindea ea sa le bat la mine pe casa. Totul legal , banii intrau in casa , nici o hotie , ba chiar managerul din cinematograf ne-a spus ca putem face asta.

Si ieri a venit managera pe toate cinematografele si a spus ca am furat cinematograful. Am contract determinat pe 6 luni . Acuzatiile sunt false , ba chiar m-a facut de ras si m-a insultat de fata cu toti angajatii . Demisia nu o voi semna desi mi-au spus sa fac asta.

Ce sanse am daca i-as da in judecata pentru ca nu isi respecta contractul , iar acuzatiile sunt false? Stiu ca proba video nu se ia in instanta , dar pot sa o ia ca sa se vada clar ce s-a intamplat . Va multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ionrazvan , utilizator 09:02, 31 Martie 2010
nu demisiona ,asteapta decizia lor,prezinta-te la lucru in continuare,daca la ziua de salariu nu primesti nimic,fa sesizare la ITM Arges,vor face o ancheta si angajatorul tau va trebui sa demonstreze cu probe ca tu ai cauzat un prejudiciu,daca iti vor rezilia contractul atunci te poti adresa instantei pentru reintegrare,daca lucrurile degenereaza in continuare ti-l recomand pe consultantul Florin Vasiliu din Brasov ,are expertiza in astfel de cazuri!
Asa am de gand. Le-am zis ca nu voi demisiona si au zis ca trebuia sa imi fi dat un preaviz de 20 de zile pana la concediere. Asta au zis cei care ne platesc , ca suntem platiti prin firma. Nu e un job cine stie ce , dar nu suport sa plec asa pe nedrept si sa ma calce in picioare. Multumesc pentru sfat. !
Asumati-va responsabilitatea si sesizati oficial ITM
Nu acceptati varianta demisiei care este act unilateral ireversibil
Nu prea se intelege unde lucrati dv si unde colega… Dv intr-un cinema ea in altul? Colega are si ea o casa de marcat la dispozitie? Daca da… ar putea fi o “alta gestiune” acolo…
Managerul care a spus ca puteti proceda asa cum ati procedat recunoaste aceasta? Daca nu, inseamna ca acolo sunt niste calcule pe care dv - “trisand” - le-ati cam dat peste cap… Poate concursul era menit sa sa arate unde este un aflux mai mare de clienti… Si le-ati cam dat peste cap o eventuala statistica, o chestiune de marketing menita sa imbunatateasca ce stiu eu ce… sau, din contra, sa se poata lua hotararea daca se renunta la ceva sau la cineva…
Cred ca e putin mai complicat fatza de cum ne lasati sa intelegem… Poate gresesc, dar nici dv nu explicati prea clar…
Practic, in ce sens ati pagubit cinematograful?
Meniuri de la cine vindeati?
Scuzati-mi ambiguitatea.

Noi lucram la bar la acelasi cinematograf. Managerul nu a recunoscut faptul ca el ne-a spus ca putem sa ne ajutam cu vanzarea acelor meniuri. Nu vad unde este furtul deoarece , clolega mea trimitea clientii la mine care cumparau acele meniuri. Banii au intrat tot in casa , plus bacsisurile care sunt grase si pe care nu ne lasa sa le luam , o fata fiind concediata pentru acest lucru (a luat bacsisul). O sa chem si FISCUL , pentru ca acei bani sunt nejustificati . Toata faza e ca managerul cinematografului nu a recunoscut in fata managerului pe toate cinematografele tarii CinemaCity ca el ne-a spus ca putem sa facem treaba cu ajutor.

Teama ca isi va pierde locul de munca l-a facut sa taca si a facut pe prostul spunand: Eu nu stiam nimic de asta. Este un salariu mizer pe care il iau acolo , dar nu conteaza asta , conteaza ca m-a facut hot de fata cu toata lumea , nesimtit, ca am incercat sa imi iau apararea si ma mai si ameninta ca imi da una daca mai comentez, ca e mai desteapta cu 5 minute decat mine si are n scoli. Am discutat cu un avocat , si mi-a spus sa ma duc la lucru cu martor in caz ca ma va trimite acasa pentru ca nu am semnat nici o demisie desi firma m-a sunat sa imi ceara acest lucru , si nu am primit nici un preaviz de concediere cu 20 de zile inainte cum stiu ca este legal .

Nu ma intereseaza decat sa le arat ca exista lege si la noi in tara. Desi legea nu prea are valorea din cauza mitei la noi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a furat din casa de marcat când m-am aplecat după sare. sunt obligată să plătesc eu prejudiciul? teo2278 teo2278 Am fost furata ca vanzatoare din casa de marcat intr-un plafar cand m-am aplecat dupa sare cine are obligatia prejudiciului stiin ca acum 3 ani colega a fost ... (vezi toată discuția)
Sau furat bani pe tura mea si acum mi s spune sa muncesc sa achit datoria ori sunt dat pe mana politiei gest2 gest2 Sal, am si eu o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva, acum o saptamana sau furat bani de pe tura mea. Eu sunt taxator parcare dar seara am fost pus de ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept Tiko823 Tiko823 sa va povestesc pe scurt , finul meu tocmai a demisionat de la locul de munca din cauza unui ”scandal” fiind acuzat ca ar fi incasat de la un client o suma ... (vezi toată discuția)