avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea contractului de vanzare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea contractului de vanzare cu uzufruct

daca fratele a domiciliat prin chiri si a venit acum 3 ani si a semnat cu mama un contract la care nu am fost anuntati desi eram inca 3 frati
fratele dupa semnarea contractului a internato in spital iar dupa 3 ani mama decedand de diabet
in acest timp a fost dusa de subsemnata la spital de mai multe ori fratele nici macar avand grije de sanatatea ei
la inmormantare nu a avut macar bunul simt sa spuna de contrac ceva
as vrea sa atac acest contract dar nu stiu care sunt posibilitatile avand in vedere ca de 3 ani sunt pe rol cu alt caz care il priveste
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:55, 24 Martie 2010
Cereti anularea contractului.
Numai ca este destul de dificil de dat cu parerea doar pe cateva cuvinte.
Cel mai bine este sa va angajati un avocat sau macar sa va duceti la o consultatie, cu toate actele, si sa vedeti ce e de facut si cate sanse aveti !!
Buna ziua .
Nu anularea contractului cred ca este notiunea juridica potrivita ci rezolutiunea acestuia.,avand in vedere ca este un contract cu executare instantanee .
Anularea se refera la actiunea de constatare a nulitatii relative a contractului de v/c.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
mama dvs a instrainat fratelui printr-un contract de vanzare cumparare cu rezerva unui uzufruct viager?
daca da, atunci devin aplicabile prevederilen art.845 cod Civil, o astfel de instrainare facuta de catre un parinte catre descendent este prezumata a fi o donatie.
sarcina probei, de a demonstra ca actul nu a fost donatie, este rasturanata si apartine fratelui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vc raveca raveca in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil intre parinti si copil Tunderbild Tunderbild Buna ziua Situatia mea este urmatoare: Mama mea a divortat si din a doua casatorie am un frate vitreg... Fiindca eu am grija mai mult de mama si pot sa zic ... (vezi toată discuția)
Succesiune GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Am 1 frate vitreg de tata, iar parintii au decedat. Acesta are contract de vanzare cumparare cu uzufruct pe proprietatea ... (vezi toată discuția)