avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: vecinii mei divorteaza in urma unor neintelegeri ivite in timp; problema este ca au deschis actiunea de divort, ea fiind aceea care a insistat sa divorteze; au un copil de 3 ani care au convenit ca va ramane la mama; sotul ar vrea sa stie care este procedura, cat dureaza divortul tinand cont ca pe 1 aprilie au prima infatisare; el ar vrea sa amane cat mai mult, sperand ca v-a reusi s-o convinga sa se razgandeasca. Exista vreun termen pe care judecatorul este obligat sa-l acorde pentru impacarea partilor?
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: sandavasilescu , utilizator 16:55, 24 Martie 2010
Instanta le va acorda celor doi un termen 2 de luni, dupa trecerea carora va trebui sa verifice daca ei mai staruie in problema divortului .Si oricum , va trebui efectuata si ancheta sociala pentru a se stabili care dintre parinti indeplineste conditiile asigurarii conditiilor optime de crestere si educare a minorului, oricum , va dura ceva timp, asa incat exista sansa ca reclamanta sa se razgandeasca.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
La prima infatisare, sotul sa solicite un termen pentru a-si angaja aparator. Dupa aceea, chiar daca nu vine cu avocat, poate solicita un termen mai lung pentru reconciliere. Urmeaza farza cu ancheta sociala, urmeaza vacanta de vara, mai sunt si caile de atac, timp suficient ca vecinul s-o convinga pe vecina ca s-a schimbat...
Daca el considera ca ar mai fi o sansa de impacare, si vrea sa tergiverseze cat mai mult in speranta ca o va convinge, mai poate incerca unele ,,tertipuri", sa solicite un termen mai lung in vederea impacarii, sau un martor nu se prezinta la termenul pt. care a fost citat si se insista in audierea lui...
In principal pt copil si pentru a mentine familia unita, merita sa incerce. Avocatul va mai gasi modalitati legale.
Succes!
multumesc celor care s-au grabit sa-mi raspunda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - vreau impacare mita1982 mita1982 Sotia mea care este o femeie foarte tare de character, m-am certat cu ea, in urma unor probleme foarte mari in urma cu 1 an parinti mei avand mari probleme de ... (vezi toată discuția)
Divort viorica71 viorica71 buna ziua, daca la prima infatisare sotii sunt de acord asupra desfacerii casatoriei,custodiei copiilor si pensiei alimentare,cum se procedeaza? mentionez ... (vezi toată discuția)
Divort prea lung? d_aliss d_aliss Am intentat actiunea de divort in iunie 2007.Casatoriti in 1992,un copil minor.Primul termen a fost in septembrie 2007.La prima infatisare el a spus ca nu e de ... (vezi toată discuția)