avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cere de apel la decizia de desfacere a casatoriei conf ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cere de apel la decizia de desfacere a casatoriei conf art 42

buna seara !astazi s a dat decizia de desfacere a casatoriei in care fetita noastra ia revenit mamei.cu toate ca expertiza sociala a declarat ca nu are tocmai conditii de crestere a fetei neavand un servici si tot venitul il aduce concubinul acesteia iar in apartamentul cu 3camere locuiesc 6persoane.ce sanse mai am eu sa mi revina tutela minorului prin apel.indrumati ma ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:34, 25 Martie 2010
cred ca locul copilului e langa mama (atata timp cat e o mama buna...) ,mai ales ca e si fetita;conditiile nu sunt tocmai rele ,important sa fie iubita fetita,sa traiasca intr -un mediu care sa-i permita o buna dez.,educatie, etc;nu stiu in ce relatii sunteti cu fosta sotie,ambii ar treb sa lasati orgoliile de-o parte, treb sa va ganditi inainte de toate la copil;daca vreti sa o ajuti ,va faceti datoria de tata si o ajutati cand are nevoie .Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Instanta care a pronuntat hotararea, tine cont de conditiile mentionate in ancheta sociala de la domiciliul parintilor, precum si de opinia (recomandarea) celor de la autoritatea tutelara care au efectuat ancheta sociala.
Daca si dvs ati cerut incredrintarea minorei s/a facut si la domiciliul dvs. ancheta sociala, iar diferentele poate nu au fost majore. In plus fiind fetita, are nevoie in primul rand de prezenta mamei, iar dvs. o puteti vizita si puteti sa/i dovediti ca ii sunteti aproape, Important este sa va impacati cu ideea precum si cu mama fetitei, pentru ca fetita nu trebuie sa sufere... daca ambii o iubiti la fel..
In primul rand pentru a formula apel impotriva sentintei este necesar ca la instanta de fond sa fi existat si o solicitare din partea dvs. in acest sens, fie in actiunea principala daca ati fost reclamant, fie o cerere reconventionala in situatia in care ati fost parat.Avand in vedere ca nu cunosc datele concrete al situatiei dvs.respectiv daca aveti conditii de crestere si educare superioare celor oferite de mama este necesar sa va adresati unui avocat pentru a studia dosarul si in functie de probele administrate la fond sa formuleze apel, sa-l motiveze si evident sa il si sustina.In situatia in care se impune o suplimentare a probatoriului acesta poate fi solicitat in fata instantei de apel, insa asa cum spuneam este necesara asistenta juridica a unui avocat, pentru ca incredintarea minorului unuia dintre parinti se face tinand seama de mai multe criterii-varsta, interesul minorului, situatia materiala a parintelui, situatie locativa etc.
procesul se tine in romania noi suntem in grecia aici ne am despartit .dupa despartire ea s a mutat cu concubinul intr un apartament cu 3 camere in care mai locuiesc si altii adica sunt 6 persoane nu are un venit singurul venit declarat chiar de ea este de la concubin si nici casa in casa in care locuiesc nu au forme legale nici macar un contract de inchiriere.in urma expertizei acestia au specificat ca nu sunt conditii tocmai prielnice de crestere si educare a unui minor.apoi au venit si la mine unde locuiesc cu forme legale(contract de inchiriere pe termen nelimitat),singur intr un apartament cu o camera,cu toate utilitatile.specific si ca sunt angajat cu forme legale.cu toate acestea domnul judecator crede ca e de cuviinta ca fetita trebuie sa creasca langa mama
Angajati avocat pentru redactare motive apel si asistenta juridica in faza procesuala a judecarii apelului.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor bmc25z bmc25z Am o fetita de 4 ani si 5 luni pe care o cresc impreuna cu parintii mei de la virsta de 10 luni, cind mama ei a plecat in Italia.In tot acest timp a ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul? kitty2013 kitty2013 Buna ziua! Am o fetita de aproximativ 2 ani , concubinul meu (tatal acesteia) a recunoscut-o la nastere. M-am certat cu concubinul meu de nenumarate ori ... (vezi toată discuția)
Concubinajul este recunoscut de priectul noului cod civil? in europa, in ce tari e recunosut? ContSters89081 ContSters89081 Este o realitate in multe tari europene, inclusiv in Romania.Exista multe cupluri de facto, fara sa fie si de jure...adica, fara sa fi trecut pe la ... (vezi toată discuția)