avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de drept civil

Buna ziua. Am depus o cerere pentru desfacerea CI de munca cu termenul de24 ore,cu acordul partilor,care a fost aprobata de conducerea societatii.Dupa aproape doua luni am fost anuntat sa-mi ridic cartea de munca de la societatea unde am fost angajat. Spre surprinderea mea,am fost informat ca CI de munca a fost desfacuta cu art.61.lit a.,fara sa-mi dea o cauza in scris(decizie). Va rog sa-mi spuneti daca am sanse in instanta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters29398 , utilizator 00:40, 27 Ianuarie 2007
daca ai dovada cererii depuse(o copie cu nr.de inregistrare) , atunci ai sanse!
da. ai sanse. mai ales ca aveau obligatia legala sa-ti comunica decizia in 5 zile. Termenul contestare a deciziei de concediere este 30 de zile de la comunicare.
dar trebuie sa faci dovada celor spuse...

Cererea poate fi formulata în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;
Va multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contractului individual de munca Alina Andrei Alina Andrei La 1 ianuarie 2010, tatalui meu i s-a desfacut contractul individual de munca art 61 CM lit. a(indiciplinar). Tatal meu nu a fost instiintat(nu mai spun ca ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere georgi23 georgi23 Buna ziua, As dori si eu sa ma lamuriti intr o problema:ce se intampla daca nu contest in tribunal decizia de concediere?Mentionez ca s a efectuat cercetarea ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa primirea deciziei de concediere? rosu gheorghe rosu gheorghe Astazi am primit decizia de concediere emisa in baza art.61 lit.c din Codul Muncii. Mentionez ca decizia de care face vorbire articolul nu exista ci doar un ... (vezi toată discuția)