avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea nu-mi plateste reparatiile masinii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea nu-mi plateste reparatiile masinii

am avut un accident de circulatie soldat cu avarii iar soferul vinovat avea asigurare la bcr asigurari.aceasta firma refuza dupa ce a dechis dosar de dauna si a aprobat toate reparatiile sa dea acord de plata pentru reparatiile efectuate.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:09, 26 Martie 2010
pe ce motiv refuza sa dea acordul de plata?
pe motiv ca "dupa analizarea declaratiilor, a dinamicii accidentului , a avariilor produse si a fotografiilor , accidentul nu s-a produs in conditiile declarate de partile implizate".
Daca aveti copii dupa constatare, dupa acceptul dat pt introducerea in reparatie nu mai exista motiv sa refuze plata.Inspectorul de dauna care a facut coonstatarea nu trebuia sa dea accept pt. introducerea in reparatie a masinii daca existau dubii si daca totusi a facut-o trebuia sa consemneze pe actul de constatare " sub rezerva modificarilor in urma analizarii ulterioare a dosarului". Acum singura solutie este sa mergeti la asigurator sa va explice refuzul si daca nu veti fi multumit, atunci va ramane sa-i actionati in judecata, asta dupa ce il veti anunta pe asigurator de intentia dv. Apoi luati legatura cu un avocat specializat pe astfel de probleme si actionati.
am copii dupa procesul-verbal de constatare incheiat de inspectorul de dauna pt ca am mers pe intelegerea amiabila. mai copii dupa deviz, dupa acordul pt suplimentarea dosarului de dauna.am facut si plangerea la csa si astept raspuns de acolo.
OK! Acum mergeti la asiguratorul la care ati deschis dosarul si cereti sa va motiveze in scris, refuzul de a da acceptul de plata. Apoi consemnati-le si dv. dorinta de a-i actiona in judecata. Pt. stiinta mea: la cedata s-a facut constatarea si reconstatarea si cand s-a refuzat acceptul de plata?

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare casco firma nu vrea sa plateasca ioshi ioshi Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)
Carpatica asig. constanta FlorinVFlorin FlorinVFlorin Buna ziua , pe data de 24.03.2010 am intrat intr-o dubita alba care a iesit cu spatele fara sa se asigure dintr-o parcare la 2-3 m in fata mea , nu am avut ... (vezi toată discuția)