avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea nu-mi plateste reparatiile masinii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea nu-mi plateste reparatiile masinii

am avut un accident de circulatie soldat cu avarii iar soferul vinovat avea asigurare la bcr asigurari.aceasta firma refuza dupa ce a dechis dosar de dauna si a aprobat toate reparatiile sa dea acord de plata pentru reparatiile efectuate.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:09, 26 Martie 2010
Despagubirile decurgand din asigurari se pot achita fie pe cale amiabila, cand se realizeaza intelegerea intre partile implicate ( in cazul RCA acceptul celor trei parti: asigurat, asigurator si pagubit), fie pe cale judecatoreasca ( atunci cand nu se realizeaza acest acord).
In cazul in care nu veti rezolva pe cale amiabila si veti primi refuzul asiguratorului in scris, il veti invita la conciliere si ulterior, veti promova o actiune in instanta, unde aveti toate sansele sa obtineti despagubirea, in baza unei:) hotarari judecatoresti, + penalizarile + cheltuielile aferente solutionarii cauzei dvs.
constatarea s-a facut pe 3 februarie si refuzul de plata a venit prin posta pe 22 martie.suplimentarea s-a cerut la data de 10 februarie
Din pacate singura solutie este cea judecatoreasca, cu incercarea prealabila a rezolvarii litigiului prin conciliere directa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare casco firma nu vrea sa plateasca ioshi ioshi Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)
Carpatica asig. constanta FlorinVFlorin FlorinVFlorin Buna ziua , pe data de 24.03.2010 am intrat intr-o dubita alba care a iesit cu spatele fara sa se asigure dintr-o parcare la 2-3 m in fata mea , nu am avut ... (vezi toată discuția)