avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... probleme cu lichidatorul
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

probleme cu lichidatorul

sunt creditoare la o firma, am si o hotarare jud. prin care m-am inscris la masa credala, memtionez ca aceasta creanta a rezultat dintr-un c. de asociere in participatiune pe care lam reziliat cu debitorul. am fost azi si am vorbit cu lichidatorul care mi-a spus ca **ar avea ceva acte contabile de la debitor** dar nu a vrut sa imi precizere si sa imi arate ce acte are. dupa spusese lichidatorului ar avea si un inventar cu debitorul (nu stiu ce bunuri sunt in el) si atunci eu lam intrebat daca le-a pus sub sechestru sau le-a sigilat si a spus ca nu a considerat ca este nevoie. Ce pot sa fac in aceasta situatie?Lichidatorul tot imi spune de 4 luni ca il asteapta pe debitor sa mai vina cu niste acte. Pot sa cer expertiza contabila? si cui ma pot adresa daca da? eu am niste balante contabile si un inventar de la debitor in perioada cand am fost asociati, si vroiam sa il compar cu al lichidatorului dar dansul nu a vrut sa imi arate actele. Actele nu sunt in intregime, marfa din magazin a disparut, debitorul nu are incasari, lichidatorul nu face nimic. Eu ce as putea sa fac in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:16, 26 Martie 2010
Studiati dosarul din arhiva tribunalului si contestati masurile dispuse de adm judiciar in termenul legal, solicitati la jud sindic sa dispuna prin incheiere la adm judiciar sa-si indeplineasca atributiunile conf prevederilor legii 85/2006.
contestati masurile dispuse de adm judiciar

Este corect numai ca trebuie sa cunoasteti procedura insolventei ca sa stiti ce sa contestati !! cu sanse de reusita
Unul dintre rapoartele pe care trebuie sa le intocmesca lichidatorul este cel cu privire la cauzele si persoanele vinovate de insolventa
Puteti cere motivat chiar schimbarea lichidatorului pentru neindeplinirea atributiilor prevazute de lege .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara contabila printessa172005 printessa172005 Buna ziua. sunt creditoare la o firma care este in faliment, as putea sa cer o expertiza contabila ?mentionez ca am creante reprezentand 74 % din masa credala, ... (vezi toată discuția)
Contestatie creanta ca tardiv introdusa Lipi Lipi Speta suna cam asa... - Debitorul nu pune la dispozitia administratorului judiciar documentele contabile; - Debitorul trimitre care adm. jud. o lista cu ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata dupa declararea insolventei mary_luk mary_luk Sunt creditor la o SC aflata in insolventa pe care am chemat-o in judecata la doua saptamani dupa ce i s-a admis cererea de insolventa, eu neavand cunostinta ... (vezi toată discuția)