avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichete de masa pentru salariatele intoarse din cic ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichete de masa pentru salariatele intoarse din cic inainte de 2 ani

Buna ziua!
In cazul in care o salariata se intoarce din cic inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului conf art 17 din ccmn poate lucra 6 ore pe zi fara sa-i fie afectat salariul.
Ce se va intampla cu numarul tichetelor de masa? va primi la fel ca atunci cand lucra 8 ore sau va primi un nr de tichete aferent orelor lucrate.

ART.17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta
de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore
pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se
poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca
activitatea unitatii permite.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 09:55, 26 Martie 2010
Va primi acelasi numar de tichete de masa ca si in cazul in care salariata respectiva ar fi lucrat 8 ore/zi.
Salariatele care alapteaza beneficiaza de reducerea programului de lucru cu 2 ore, pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru la revenirea din cic camina23 camina23 Pana la implinirea varstei de 2 ani a bebelusului vreau sa ma reintorc la serviciu. Intrebarile mela ar fi: 1. Pot face cerere pentru a lucra doar de luni ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru alaptare rusualina rusualina Buna ziua, As avea o nelamurire in legatura cu pauza de alaptare. M-am intors din concediul de maternitate (am optat pentru 1 an) si am inteles ca pot opta ... (vezi toată discuția)