As avea nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema.
Conform dispoziţiilor art.48 alin.(3) din Constituţie, „statul răspunde patrimonial, potrivit legii, pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare săvârşite în procesele penale
Ce intelegeti dvs prin erori judiciare in procesele penale?
Doar acele situatii in care o pers a fost condamnata pe nedrept, sau si situatiile in care organele de urmarire penala si/sau instantele gresesc in redactarea unei sentinte, sau prin nepunerea in aplicare a unei Decizii a Curtii Constitutionale sau prin refuzul instantei de a trimite la Curtea Constitutionala a unei exceptii ridicate intr-un proces penal?
Acestea sunt doar cateva explemple/situatii , pe care eu le denumesc erori judiciare.
Referindi-ma strict la erorile de mai sus(redactarea gresita a unei sentinte, nerespectarea unei Decizii a Curtii Constitutionale,refuzul instantei de a trimite o exceptie la Curtea Constitutionala), cine ar putea raspunde si cum? Cum poate actiona un justitiabil ptr a se indrepta aceste erori...mai precis prin obtinerea de daune morale din partea statului?
Mai exista si Decizia Curtii Constitutionale prin care se admite exceptia ridicata privind neconstitutionalitatea art 504(alin 1) cod pr penala
Poate ma lamureste cineva.
Multumesc tuturor celor ce vor raspunde acestei intrebari
Va multumesc ptr bunavointa dar eu nu ma refeream la astfel de erori.Stiam asa ceva
Ma refer la erorile comise de judecatori.
Repet..poate intelegeti mai bine
Spete penale
1-Sentinta data gresit(in loc de a se redacta sentinta corecta,se scrie sentinta privind alt dosar).Cum acestea nu se comunica, avocatul meu face recurs.Acolo, in sala de judecata, constata eroarea..si bineinteles in loc sa ceara indreptarea erorii...cere respingerea recursului.Ramane cu onorariile ambelor procese iar eu cu dosarul nerezolvat.
2-Refuzul a doua instante penale de a pune in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale
3-Refuzul instantei de recurs de a trimite la Curtea Constitutionala o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de partea vatamata.
Ptr astfel de erori chiar nu raspunde nimeni in tara asta?
Printr-o simpla sesizare a comisiei de disciplina a CSM-ului nu se rezolva nimic.
Corb la corb nu-si scoate ochii!
Se pare ca in tara asta niciun roman nu a indraznit si nu a gasit formula legala de a trage statul la raspundere ptr astfel de erori pe care eu le consider judiciare.
O voi face eu..dar fara o baza legala am sanse?!
Pot invoca art 998-999 cod pr civila...dar sum scap de taxele juridice colosale ce se impun?
Ce ma sfatuiti?
Sa ma adresez cu o sesizare CSM-ului, Min Justitiei si Procurorului General si in functie de raspuns sa merg apoi pe contencios?!
O noua actiune?
handsu
Respingerea aplicarii legilor a caror constitutionalitate a fost stabilita de Curtea Constitutionala , char la recurs , constituie depasirea/neindeplinirea ... (vezi toată discuția)