avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare..

In urma cu ceva timp am avut un accident rutier soldat cu ranirea pasagerului din partea dreapta fata , a fost transportat la spitaul de urgenta , a suferit cateva interventii chirurgicale , fiind internat aproximativ 2 saptamani. Toate operatiile si ingrijirile au fost suportate de catre casa de asigurari de sanatate la care era inscris. Din cauza faptului ca a avut nevoie de mai mult de 60 zile de ingrijiri medicale am fost trimis in judecata de catre instanta . Acum cateva zile mi s`a dat solutionare la dosar unde este specificat ca trebuie sa achit suma de 15000 lei catre spitalul de urgenta pentru ingrijirile acordate victimei si 1000 lei cheltuieli judecata. Acum intrebarea este : daca victima a fost asigurata si i s-au platit toate interventiile si ingrijirile de catre asigurari , este normal ca spitalul sa ceara acum si de la mine inca odata suma aferenta ingrijirilor acordate.? Va rog sa-mi raspundeti . Multumesc
Cel mai recent răspuns: costelus3 , utilizator 21:19, 25 Martie 2010
Da este normal.Spitalul este parte civila in proces si are dreptul sa isi recupereze banii cheltuiti cu vindecarea pacientului.El a ajuns in spital nu pt.ca s-a imbolnavit ci pt.ca a fost victima unui accident,adica a unei infractiuni.
Eu inteleg ca vrea sa isi recupereze banii cheltuiti pe pacient dar a luat deja suma alocata vindecarii pacientului de la casa de asigurari in care era inscris , de ce sa mai ia inca odata si de la mine? Adik vindecarea pacientului costa de exemplu 1000 lei si spitalul ia 1000 lei de la casa de asigurari de sanatate si ink 1000 de la mine..?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta!!! costelus3 costelus3 In urma cu 2 ani in timp ce conduceam masina paintilor am avut un accident soldat cu ranirea pasagerei din dreapta , a fost internata in spital aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)