avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Umilinta din partea institutiilor de asistenta sociala
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Umilinta din partea institutiilor de asistenta sociala

Bunica mea care are 80 de ani, a suferit in octombrie 2009 un accidenta vascular in urma caruia a paralizat pe partea stanga. Ea suferea dinainte de hipertensiune, diabet si obezitate. Doctorii care au examinat-o nu i-au dat sanse prea mari, dar bunica a rezistat si s-a trezit din coma.
Cu timpul insa au aparut si alte probleme cea mai grava fiind dementa. A uitat cine este, unde este sau in ce an este. Nu stie nici cine sunt cei care o ingrijesc! In termeni medicali are 1. atrofie cortico cerebrala difuza si cerebeloasa 2. microlacunarism cerebral.

Am fost sfatuiti sa mergem la Directia Generala de Asistenta Sociala pentru a obtine drepturile ce i se cuvin. Concret doream sa obtinem dreptul la un insotitor. Am depus documentatia la comisie si ni s-a spus sa o aducem pe bunica miercuri dimineata. Lasam la o parte faptul ca a trebuit sa o caram cu paturile pe scari ea fiind netransportabila (are 100kg) si ca a trebuit sa asteptam 3 ore jumatate in frig comisia :O

Cand am intrat la comisie, bunica fiind intr-un carut, s-au uitat pe acte si ne-au spus ca ea nu intra pentru ca ARE SI PARALIZIE:O:O ... :stunned::stunned:
Ne-au spus sa mai aducem acte, sa mai discute, sa mai vada ...

Dar ce sa vada ? E o femeie de 80 de ani care nu poate sta in picioate si nici in fund. O femeie care nu se poate hrani, nu se poate ingriji singur, nu stie sa spuna ca-i e foame sau sete. Am fost practic umiliti de autoritati, plimbati cu o bolnava pe strazi si toate pentru ce?

As dori sa stiu daca se poate actiona in judeca vreo autoritate si daca nu cumva se incalca drepturile omului. Avem documentatie, avem materiale video pentru a arata umilintele la care am fost supusi. Nu putem sesiza CEDO ?
Cel mai recent răspuns: anthynidiany , utilizator 22:31, 25 Martie 2010
deocamdata actionati in judecata dgaspc-ul si daca instanta din romania socotiti ca nu v-a facut dreptate, actionati in judecata statul roman la cedo
trebuia sa fi dispus o ancheta sociala acasa, nu sa tarati bolnava pe la usi..
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
ContSters79003, utilizator
ancheta sociala a fost facuta acasa pentru a pune hartia la dosar
apoi trebuie dus bolnavul la comisie, la sediul directiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insotitor persoana cu handicap george0908 george0908 Am un unchi in virsta de 86 ani care din luna februarie 2011 a avut un atac cerebral in urma caruia nu mai vede este foarte bolnav,aproape imobilizat la ... (vezi toată discuția)
Bani in plus la pensie pentru avc cu paralizie? cris_maria cris_maria Buna ziua, bunica mea a facut un accident vascular cerebral cu paralizie pe partea stanga, in momentul de fata avand nevoie de ingrijitor permanent.Oare ar ... (vezi toată discuția)
Internare camin de batrani impotriva vointei fuuuuuu fuuuuuu Buna ziua, bunica mea a suferit in vara asta de mai multe afectiuni acute si a stat mai multe luni internata intr-un spital, timp in care nu a vrut deloc sa se ... (vezi toată discuția)