Bunica mea care are 80 de ani, a suferit in octombrie 2009 un accidenta vascular in urma caruia a paralizat pe partea stanga. Ea suferea dinainte de hipertensiune, diabet si obezitate. Doctorii care au examinat-o nu i-au dat sanse prea mari, dar bunica a rezistat si s-a trezit din coma.
Cu timpul insa au aparut si alte probleme cea mai grava fiind dementa. A uitat cine este, unde este sau in ce an este. Nu stie nici cine sunt cei care o ingrijesc! In termeni medicali are 1. atrofie cortico cerebrala difuza si cerebeloasa 2. microlacunarism cerebral.
Am fost sfatuiti sa mergem la Directia Generala de Asistenta Sociala pentru a obtine drepturile ce i se cuvin. Concret doream sa obtinem dreptul la un insotitor. Am depus documentatia la comisie si ni s-a spus sa o aducem pe bunica miercuri dimineata. Lasam la o parte faptul ca a trebuit sa o caram cu paturile pe scari ea fiind netransportabila (are 100kg) si ca a trebuit sa asteptam 3 ore jumatate in frig comisia :O
Cand am intrat la comisie, bunica fiind intr-un carut, s-au uitat pe acte si ne-au spus ca ea nu intra pentru ca ARE SI PARALIZIE:O:O ... :stunned::stunned:
Ne-au spus sa mai aducem acte, sa mai discute, sa mai vada ...
Dar ce sa vada ? E o femeie de 80 de ani care nu poate sta in picioate si nici in fund. O femeie care nu se poate hrani, nu se poate ingriji singur, nu stie sa spuna ca-i e foame sau sete. Am fost practic umiliti de autoritati, plimbati cu o bolnava pe strazi si toate pentru ce?
As dori sa stiu daca se poate actiona in judeca vreo autoritate si daca nu cumva se incalca drepturile omului. Avem documentatie, avem materiale video pentru a arata umilintele la care am fost supusi. Nu putem sesiza CEDO ?
deocamdata actionati in judecata dgaspc-ul si daca instanta din romania socotiti ca nu v-a facut dreptate, actionati in judecata statul roman la cedo
trebuia sa fi dispus o ancheta sociala acasa, nu sa tarati bolnava pe la usi..