avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precautie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precautie

Buna Seara!
Sunt in situatia de a deveni proprietarul unei case nou construite,cu teren cu tot.
Intrebarea mea se refera la modalitatea de transfer a acestei proprietati,de la parintii mei catre mine, astfel incat ,in cazul in care ma voi casatori si apoi voi divorta,aceasta proprietate sa nu intre sub incidenta partajului.
Actualmente sun necasatorit.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:36, 25 Martie 2010
donatia ii costa mai putin decat vanzarea si nu veti imparti cu sotia, in nicio varianta
Donatia costa aproape la fel ca si vanzarea , deci va recomand vanzarea!B-)
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Daca optati pt vanzare-cumparare, sa o faceti inainte de a va casatori, ca sa nu intre la partaj.
Donatia se poate face oricand, chiar si dupa casatorie, tot nu intra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj CodirlasuFlorentina CodirlasuFlorentina Buna ziua, parintii mei sunt impreuna de 21 de ani, sunt casatoriti din 2006 (8 ani) din primavara anului 2010 tata a inceput o relatie extraconjugala care si ... (vezi toată discuția)
Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)
Cedare drept de proprietate exclusiv lory_ lory_ Buna seara As dori sa stiu ce modalitati de transfer al proprietatii pot exista intre parinti si unul dintre copii, acesta fiind casatorit, dar astfel incat ... (vezi toată discuția)