avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... administrator de fapt (patron)
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

administrator de fapt (patron)

pe ce baza poate fi tras la raspundere o persoana care a condus firma din umbra, desemnand o alta persoana ca administrator, desi acest patron a condus practic firma.
Acum el nu mai recunoaste nimic si singurul vinovat, in viziunea lichidatorului judiciar desemnat,e administratorul de drept, cel care e inregistrat la ORC, desi firma practic o conducea administratorul de fapt.
Sunt valabile probele cu martori i nacest caz, petnru a arata ca de fapt societatea a fost condusa de altcineva?
Cel mai recent răspuns: miha3la_o , utilizator 09:02, 17 Ianuarie 2012
nu e admisibila o astfel de proba, doar administratorul care e mentionat in reg comertului va fi cel care poate fi tras la raspundere, doar daca se indeplinesc conditiile prevazute in art. 138 din legea 85/2006
Buna seara.
La art.138 (1)din Legea nr.85/2006 scrie ca ,,...precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a firmei debitorului ...".
Deci nu sunt raspunzatori doar administratorul sau asociatii în exclusivitate.
Pe baza utilizarii actiunilor probatoare din C.proc.civ.(proba cu martori, marturisirea, inscrisurile,etc) daca puteti demonstra acest lucru,adica vinovatia tertei persoane, e ok.
Succes.
buna ziua, as vrea si eu o speta in care administratorul de fapt este tras la rapundere cf 138 L85/2006....pe baza actiunilor probatoare. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragere raspundere mirelag71 mirelag71 culmea este ca lichidatorul in raport nu ma indica pe mine ca responsabil de insolventa societatii ci pe cealalta persoana care de fapt conducea din umbra ... (vezi toată discuția)
Insolventa / faliment srl vs. raspundere asociat (nu administrator) trandafir2 trandafir2 Buna ziua, sunt asociat intr-un SRL fara a fi administrator. NU m-am implicat in conducerea SRLului, nu am semnat acte, nu am facut acte de administrare, nu am ... (vezi toată discuția)