avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptia
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptia

Am si eu urmatoarea problema. Facturi emise in anul 2000, achitate integral pana in 2004, dar penalitatile nu au fost achitate. In continuare, beneficiarul nu a mai platit facturi emise din 15.04.2003 , 20.05.2003, 16.06.2003, 15.07.2003. Pe data de 14.06.2006 se incheie p.v. de conciliere, in care beneficiarul recunoaste intreaga suma, adica penalitatile aferente facturilor din 2000 si achitate cu intarziere in anul 2004, plus cele patru facturi neachitate cu penalitatile aferente. Pe data de 27.07.2006 se actioneaza in judecata beneficiarul respectiv, iar instanta hotaraste pe 17.01.2007 ca sumele respective sunt prescrise. Mie personal mi se pare incorect , dar parerea dvs care este? Si cum trebuie sa procedez in continuare.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:17, 28 Ianuarie 2007
In primul rand, recurs impotria hotararii;)
Si mie imi par cam "prescrise":( Dra asta la prima vedere...
Depinde foarte mult de ce scrie in contracte, percum si in actul de conciliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati angella angella Buna ziua! Societatea comrciala a emis o factura din anul 2006 (28.02.2006) reprez. penalitati de intarziere calculate pentru neplata in termen a facturilor ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto din ani prescrisi?! selicutza selicutza In anul 2004 am achitat la serviciul de impozite, taxa auto pentru ultimii patru ani + majorarile si penalitatile aferente. Debitul datorat l-am achitat pentru ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez sumele restituite la cererea beneficiarului melyse01 melyse01 Buna ziua, Am urmatoarea speta la care va cer ajutorul. Am executat un contract de construire a unei fabrici de lapte pentru care beneficiarul a obtinut si ... (vezi toată discuția)