avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai am 6 luni pina sa pot intra in pensie , pot fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai am 6 luni pina sa pot intra in pensie , pot fi concediat?

Astazi ,am fost informat ca societatea la care sunt angajat se desfiinteaza. Eu mai am doar 6 luni pina sa pot intra in pensie .Este legal sa fiu concediat?
Daca intru in somaj m-a afecteaza la pensie? Mentionez faptul ca nu am fost platit cu salariul din luna decembrie si pina acum.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:01, 26 Martie 2010
Am citit bine? In caz de insolventa se platesc trei salarii compensatorii?
I-mi recomandati un avocat din Timisoara ce se ocupa cu asemenea litigi?
Am fost trimis de la firma angajatoare la societatea ce se ocupa cu insolventa firmei.
Daca firma este in insolventa, se schimba situatia.Cele trei salarii nu sunt compensatoare, ci sunt salarii platite din fondul de garantare salariala, in baza art. 2. Legea 200/2006 - Din Fondul de garantare se asigură plata creanţelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare, denumiţi în continuare angajatori în stare de insolvenţă.
Art. 19. - (1) Stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi efectuarea plăţii acestora se realizează de agenţiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvenţă.
(2) Agenţia teritorială poate proceda la stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi la efectuarea plăţii acestora şi în baza cererii formulate de către salariaţii angajatorului în stare de insolvenţă sau de organizaţiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora.
Luati legatura Administratorul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva biancabolojan biancabolojan Buna ziua. In anul 2014, societatea la care am lucrat a fost dizolvata prin lichidare, conform articolului 65 si urmatoarele din legea 53/2003-Codul Muncii si ... (vezi toată discuția)
Fond de garantare a salariilor DRAGUT123 DRAGUT123 buna ziua,sunt un fost salariat a unei firme care a intrat in insolventa si eu am o hotarire judecatoreasca executorie pt plata drepturilor salariale care nu ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii când firma a intrat ăn insolvență AndreasBenea AndreasBenea Bună ziua. În urmă cu câteva zile mi-au venit prin poștă preavizele și deciziile de concediere ale angajaților firmei la care încă mai lucrez ... (vezi toată discuția)