avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă jurisprudenta divort
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

jurisprudenta divort

ma intereseaza daca exista jurisprudenta cu privire la posibilitatea desfacerii intr-o instanta romaneasca a unei casatorii incheiate in strainatate intre un cetatea roman si unul strain
Cel mai recent răspuns: ContSters138978 , utilizator 17:45, 1 Mai 2010
ART. 22 din Legea 105/1992
Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.
Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman.
In primul rand certificatul de casatorie trebuie sa fie transcris in Romania, iar cel putin unul dintre soti sa fie cetatean roman.
art 20 (22)Drept international privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort monica78 monica78 Buna ziua, As dori sa aflu ce trebuie sa fac pentru a incepe procedura de divort. Mentionez ca sunt casatorita cu un cetatean britanic. Suntem casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Casatorie in canada, divort in tomania Sylvania Sylvania Situatia actuala: casatorie incheiata in Canada, transcrisa in Romania; domiciliu comun in Canada. Legea canadiana: pot divorta in Canada daca am trait un an ... (vezi toată discuția)