avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... defiintare post+alternativa la revenire din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

defiintare post+alternativa la revenire din CCC

Buna ziua,
la inceputul saptamanii viitoare imi revine o angajata din concediu crestere copil. Din pacate, data fiind situatia economica si dificultatile financiare prin care am trecut in ultima perioada, am reorganizat activitatea firmei fiind nevoiti inclusiv sa facem cateva concedieri individuale. In urma reorganizarii postul angajatei aflate in CCC nu se mai regaseste in organigrama actuala. In acelasi oras, pe langa sediul principal mai avem cateva puncte de lucru si la unul dintre aceste puncte de lucru am avea un post asemanator cu ceea ce facea angajata noastra inainte sa plece in concediu, motiv pentru care ne-am gandit sa i-l oferim. Si de aici si intrebarile:
1. trebuie sa redactez aceleasi acte ca in cazul concedierii individuale cf art 65, alin 1 din CM: proces verbal+ notificare in care o anunt ca postul i-a fost desfiintat si ii ofer 2 alternative post nou sau masurile de care beneficiaza orice angajat concediat conform articolului 65 alin1?
2. daca accepta postul trebuie sa anunt ceva la ITM in afara de incetarea suspendarii CIM?
3. daca nu accepta postul nou si-mi semneaza pe notificare ca refuza noul post o concediez cf art 65, alin 1?

Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: snowgirl19 , utilizator 12:21, 12 Octombrie 2010
Puteti reorganiza postul daca aveti ca justificare motive economice si restrangerea activitatii.
trebuie insa sa respectati procedura legala sa nu va atace in instanta.
Multumesc mult pentru raspuns. asadar recomndarea dumneavoastra este sa-mi notific angajata cu privire la restructurarea postului ei, sa-i ofer alternativa si in cazul in care nu accepta sa-i desfac contractul de munca cf art 65, alin1?
multumesc mult!
snowgirl19 a scris:

Multumesc mult pentru raspuns. asadar recomndarea dumneavoastra este sa-mi notific angajata cu privire la restructurarea postului ei, sa-i ofer alternativa si in cazul in care nu accepta sa-i desfac contractul de munca cf art 65, alin1?
multumesc mult!

Ati inteles foarte bine cum trebuie sa procedati!
Buna ziua,

revin cu o problema similara: din nou am o salariata care a revenit din CCC si careia i-a fost restructurat postul pe motive economice. Luni, in prima ei zi de lucru m-a anuntat oficial ca este din nou insarcinata. Noi nu vrem sa o concediem, dar in momentul de fata avem doar 2 posturi disponibile: 1 post similar cu cel ocupat de angajata dar in alt judet si un post la sediu, sub incadrarea ei care ar presupune schimbarea functiei si micsorarea salariului. Este legal sa-i ofer cel de-al doilea post? Daca da, in ce temei legal?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi disponibilizata in timpul concediului de ingrijire copil (2 ani)? TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, ma intereseaza in conditiile actualului cod al muncii in ce masura pot sta linistita acasa in CIC (doresc sa stau toata perioada de doi ani), ... (vezi toată discuția)
O anagajata insarcinata poate fi concediata in cazul desfiintarii punctului de lucru al firmei ? scolarita2002 scolarita2002 As dori sa aflu daca o angajata care a anuntat angajatorul in scris ca este insarcinata poate fi concediata in cazul in care se defiinteaza punctul de lucru al ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de angajate insarcinate lexxy lexxy Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca in eventualitatea in care am depus documentele ce dovedesc starea mea fiziologica de graviditate, ... (vezi toată discuția)