avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... garantia de buna executie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

garantia de buna executie

Buna ziua,


Daca am constituit o garantie de buna executie la o banca comerciala prin constituirea unui depozit din banii proprii (nu m-a creditat banca) mai este necesara inscrierea acesteia in arhiva electronica?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 20:09, 30 Martie 2010
garantia de buna executie se va elibera la receptia finala a lucrarii, pe baza procesului verbal semnat de ambele parti si acordul expres al beneficiarului garantiei
Multumesc ptr raspuns,

Perfect adevarat ceea ce imi spune-ti Dvs, insa intrebarea era alta.
Pentru garantia de buna executie ptr unele contracte banca mi-a eliberat Scrisoare de Garantie Bancara si depozitul constituit in favoarea beneficiarului contractului a fost facut din banii proprii (prin blocarea unor sume de bani din contul curent).
Banca a inscris in Arhiva Electronica de Valori Mobiliare aceste garantii ca si cum ptr emiterea acestor scrisori m-ar fi creditat, nu mi-ar fi blocat sumele proprii.
Specific ca inscrierea in arhiva electronica cat si radierea datelor din arhiva presupune costuri pe care, bineinteles eu le suport. Apoi la vizualizarea datelor din arhiva de catre un potential creditor, acesta ar intelege ca sunt debitor al unei banci, lucru neadevarat dealtfel.

Imi permit sa imi pun astfel de intrebari deoarece bancile din Romania, nu lucreaza prea profesionist, si la urma urmei sa imi creez o imagine de indatorat (neadevarat) si pe bani mei.....nu-mi convine, desi ar parea o lucrare tipic romaneasca.

Multumesc
Avand in vederea ca erau banii dvs nu este obligatorie inscrierea in arhiva, insa banca dvs banuiesc ca v-a eliberat aceasta scrisoare de garantie conditionat de aceasta inscriere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Arhiva electronica de garantii reale mobiliare aegrm robert25buc robert25buc Buna ziua, Va scriu in legatura cu o intrebare care ma macina in ultima perioada si careia nu ii gasesc un raspuns. In legatura cu Arhiva Electronica de ... (vezi toată discuția)
Taxa arhiva electronica - credit de nevoi personale sebdea sebdea Buna ziua, Acum cinci ani am contractat un credit de nevoi personale. La incheierea contractului, banaca si-a luat toate comisioanele aferente, inclusiv ... (vezi toată discuția)