Buna! Am o problema si sper ca voi primi niste sfaturi de la voi, colegii mai experimentati. As vrea sa stiu in ce conditii presa are dreptul sa publice o fotografie a unui minor si a mamei acestuia, fara acordul lor. Mentionez ca sunt avocat, am divortat in noiembrie, iar fostul meu sot a comandat un articol calomnios la adresa mea, in articol fiind publicata o poza in care apaream eu impreuna cu fiica mea de 13 ani. Multumesc
conform Conventiei Drepturilor Copilului. copilul are dreptul la protejarea imaginii lui publice şi a vieţii lui intime, private şi familiale . Este interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala.
Va multumesc pt raspunsul prompt, insa as vrea sa stiu daca acordul tatalui este suficient, in conditiile in care la acea data eu si copiii ne aflam sub protectia statului, intr-un Adapost pt victimele violentei domestice. V-as ruga, daca se poate sa-mi spuneti si ce as putea face eu in acest caz. Mentionez ca art este extrem de calomnios la adresa mea, eu fiind avocat, imi afecteaza profund imaginea publica. Multumesc.
spuneti-mi va rog, copiii erau incredintati spre crestere si educare spre dvs? daca da puneti sa il actionati in instanta, daca nu cu parere de rau va spun ca nu puteti face nimica in acest sens. parintii au drepturi comune asupra copiilor.
ce mai puteti face e sa il actionati in instanta pt calomnie.
un alt lucru pe care il puteti face e sa mergeti mai departe in viata, sa il ignorati. (asta doare cel mai rau) si sa va refaceti viata atat dvs cat si copiii dvs. in liniste si pace.
daca mai pot sa va ajut cu ceva, in domeniul protectiei copilului intrebati-ma linistita, lucrez de 13 ani in sistem ca psihopedagog, psiholog.
Multumesc pt raspuns. Din cate stiu calomnia e dezincriminata. Si stiu ca lui nu-i pot face nimic.Insa ma gandesc ca as putea actiona in instanta redactia care a publicat articolul, numele meu complet si poza fara acordul meu. Au incalcat Codul deontologic si cateva articole din Conventia drepturilor omului. In plus, din cate stiu, nu au dreptul sa publice un articol daca nu este verificat din cateva surse. Asa cum au facut ei, oricine poate declara orice doreste despre o persoana iar redactia publica fara nici o problema.