avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... drepturile copilului
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

drepturile copilului

Buna! Am o problema si sper ca voi primi niste sfaturi de la voi, colegii mai experimentati. As vrea sa stiu in ce conditii presa are dreptul sa publice o fotografie a unui minor si a mamei acestuia, fara acordul lor. Mentionez ca sunt avocat, am divortat in noiembrie, iar fostul meu sot a comandat un articol calomnios la adresa mea, in articol fiind publicata o poza in care apaream eu impreuna cu fiica mea de 13 ani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 19:57, 28 Martie 2010
Din cate stiu calomnia e dezincriminata

Nu,calomnia este in continuare incriminata prin art.206 din C.Pen.

Intr-adevar,a fost dezincriminata prin Legea 278/2006,insa Curtea Constitutionala,prin Decizia nr.62/2007,a admis exceptia de neconstitutionalitate in ce priveste articolul din Legea nr.278/2006 care dezincrimina faptele prevazute de art.205,206 si 207 din C.Pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce articol din lege se poate incadra faptul ca o persoana face poze peste gardul meu fara a avea acordul meu? ContSters175020 ContSters175020 fostul sot ne terorizeaza si printre altele baga mana prin gard si face poze in curtea noastra , doar sa ne sperie....il pot reclama? unde poate fi incadrat? (vezi toată discuția)
Interviu tv pentru campanie promtionala - rog raspuns urgent pamoha pamoha Buna ziua! Ieri am realizat un interviu cu reporter de la tv pentru campania Pamers-Unicef. Reportajul trebuia sa cuprinda informati despre mine si despre ... (vezi toată discuția)
Review negativ poate fi considerat defaimare? AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara. Am lasat niste review-uri negative pe facebook si google. Faptele prezentate sunt adevarate si demonstrabile. Firma imi cere sa sterg ... (vezi toată discuția)