avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie alimentara

fostul sot a plecat din tara fara a-si declara noul domiciliu,l-am dat in judecata pt majorare pensie alimentara,dar instanta imi cere sa-l gasesc eu,eu nu am cum.Ce cai legale sunt pentru gasirea lui.In paralel are si un proces penal pt abandon de familie.
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 18:56, 27 Martie 2010
Daca nu il gasiti nu veti dovedi nimic.
Plangerea penala se poate incerca insa cat succes veti avea e alta discutie...
Fara sa puteti indica domiciliul fostului sot si sursele sale de venit instanta nu va putea incuviinta majorarea pensiei alimentare!
exista si situatia in care pensia de intretinere nu a fost stabilita procentual si atunci e posibil ca procentul legal, la nivelul salariului minim pe economie. sa fie mai mare decat ceea ce aveti dumneavoastra.....in aceasta situatie, majorarea s-ar prodce raportat la minimul pe economie, intrucat nu puteti face dovada veniturilor realizate de catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neachitata angel36 angel36 Sunt divortate din 1997 , si am ramas cu un baietel .Problema e ca fostul sot nu a mai achitat pensia din 2005. L-am sunat prin 2007de 2-3 ori si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara razvan38 razvan38 Buna seara ! Doresc si eu cateva lamuriri legate de valoarea pensiei alimentare in conditiile in care fosta sotie nu are nici un venit stabil. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea tatalui la proces(pensie alimentara) delia_cj delia_cj Buna ziua, Am intentat proces fostului sot pentru neplata pensiei alimentare,cat si recalcularea ei.Daca paratul nu se prezinta la proces,ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)