avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum pot contesta o amenda?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum pot contesta o amenda?

in conditiile in care sunt prins fara vesta reflectorizanta pe o aprilia rs50 care in cartea tehnica e trecuta ca fiind motocicleta iar in certificatul de inregistrare este trecuta ca moped viteza fiind de maxim 45 km/h cum pot contesta o amenda de 360ron (se subintelege abuziv),precizez ca nu au fost nici martori si am semnat procesul verbal.multumesc!astept raspuns cat mai repede...
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:27, 28 Martie 2010
Daca tot ati semnat, ati facut vreo obiectie scrisa pe procesul verbal ? Aveati acest drept- Apoi, daca atacati procesul verbal, trebuie ca si reprezentantul intimatului IPJ sa probeze savarsirea contraventiei, oricare ar fi ea. Ori, daca nici pe procesul verbal nu este mentionat nici un martor... ci doar raportul agentului constatator.... e cam subtireB-)
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
In raport de mentiunile diferite precizate ,PV pare la prima vedere temenici
In baza documentelor si a altor probe de care intelegeti sa va serviti, puteti incerca contestarea PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila unde a fost constatata si consemnata contraventia
Semnarea PV nu inseamna recunoasterea faptei, ci luarea la cunostinta despre intocmirea lui.De asemenea, faptul ca nu ati consemnat nici o obiectiune in PV, nu inseamna ca nu aveti, dar pentru instanta.
In legatura cu probarea veritati faptei, nu cade in sarcina organului sa dovedeasca asta, deoarece PV se prezuma a fi in conformitate cu realitatea.Cade in sarcina petentului sa demonstreze ca politaiul minte, cu toate mijloacele de proba prevazute de codul de proc. civ. (martori, inscrisuri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva procesului verbal de contraventie andy_roxy91 andy_roxy91 Daca nu am facut obiectiuni cu privire la procesul verbal de contraventie si am semnat procesul verbal, mai pot sa fac contestatie impotriva procesului verbal? (vezi toată discuția)
Contestatie pv rutier pentru o declaratie a unui martor... donpedros donpedros O rugaminte,va rog! Am primit amenda si suspendare permis ptr.30 zile in urma unei declaratii a unui martor. La data respectiva am parcat in acel loc ... (vezi toată discuția)
Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)