avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie minor in strainatate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de "viza de flotant " si isi doreste ca pe toata perioada vacantei scolare sa_l " ia " pe fiul cel mare (are 17 ani ) sa locuiasca la el.Copilul este in custodia mea in urma hotararii de divort.Intrebarea mea este daca el are acest drept si daca trebuie procura din partea mea .Mentionez ca eu sunt de acord cu acest lucru deoarece copilul isi doreste asta.Si inca ceva,copilul poate calatori cu avionul singur?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 06:10, 10 Iunie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Cand mama face procura la notariat trebuie sa cunoasca numele angajatului care va insoti minorul sau mentioneaza doar ca va fi insotit de un angajat la companiei XYZ? Multumesc!
Nu trebuie sa cunoasca numele angajatului, doar se mentioneaza compania.
Multumesc tuturor celor care mi_au raspuns.
adutescu a scris:

Nu trebuie sa cunoasca numele angajatului, doar se mentioneaza compania.


Activez discutia asta mai veche...pentru ca am o problema similara.
Un minor (9 ani) pleaca neinsotit cu avionul si Politia de Frontiera imi spune ca numele si numarul de pasaport al Institute de la compania aeriana trebuie sa figureze in declaratia notariala a parintilor...dar asta e aproape imposibil...pentru ca declaratia nu poate fi facuta in ziua plecarii...e clar ca o facem in avans...Nimeni de la companie nu stie in avans cine il va insoti pe minor...In plus, cum nu e vorba de o companie cu angajati romani...cum fac cu cazierul pe care trebuie sa il aiba acest angajat? Cei de la Politia de Frontiera imi repeta mecanic ca minorul trebuie insotit de un adult cu date inscrise in declaratie + cazier (pricep ca asa zice in lege!)...si nu vor sa ofere un raspuns clar cum se procedeaza in situatiile in care acesta e insotit de un reprezentant al companiei...

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa-mi iau banii înapoi? simona dumitrana simona dumitrana Buna ziua,am achiziționat un bilet de avion pentru un minor de 17ani de la wizzair ...am crezut ca este posibil ca acesta sa călătorească neînsoțit ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta Radu2205 Radu2205 Buna ziua, Am un copil de 16 ani si locuim in Polonia. Este posibil ca el sa calatoreasca cu avionul intr-o alta tara schengen(Germania) cu avionul ... (vezi toată discuția)