avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita minora

In actiunea de divort avocatul sotiei mele a trecut:
- in temeiul disp. art.43 al.3 din c. fam in ce privesc drepturile parintesti, dorim ca vizitele la domiciliul minorei sa aiba loc.....de sambata.... pana duminica...
Sunt nelamurit cu aceste lucruri. Pentru ca eu inteleg ca vizitele vor avea loc la domiciliul minorei. Pot sa o iau cu mine in timpul vizitelor, adica de sambata dimineata pana duminica seara cum am precizat sau voi fi obligat sa stau cu ea la domiciliul ei?
NU va faceti probleme.. Avocatul cere, dar instanta va decide. Sunt f. rare cazurile in care parintele caruia nu i s/a incrdintat minorul, nu are dreptul sa/l ia de la domiciliul mamei. NU cred ca sunteti un asemenea caz..
Atentie la sfaturile pe care le primiti pe forum, nu intotdeauna vin de la persoane avizate!!

Solicitati prin cerere reconventionala programul de vizita cum il doriti dvs., aveti grija ca instanta admite sau nu exclusiv ceea ce i se cere, nu altceva.
Sanse sunt 50-50 sa ii admita fostei sotii actiunea si vedeti copilul doar acasa, sub obladuirea mamei si in viitor, a prietenului/amantului etc. Nu veti putea merge cu copilul la film, in parc, la mall etc.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
De acord! Sunt atat de multe cereri prost formulate pe program de vizitare ca... ti se face rau!
Cinteaza exact ce va scrie instanta si ea nu poate decide ceva daca nu i dse cere acel lucru, asa cum spune si colega.
E nevoie de un avocat macar sa va intocmeasca un program de vizitare bun, corect.
Daca lasati la voia avocatului advers, la ce vreti sa va asteptati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor rosuvicki rosuvicki Am mai multe nelamuriri: Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor Zanaapelor Zanaapelor In urma divortului pronuntat in data de 12 octombrie 2011, minora in varsta de 7 ani mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. Divortul a fost pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)