In vara lui 2009 am fost la asociatia de proprietari sa intreb pana cand trebuie sa merg cu achitarea fondului de rulment si mi s-a spus ca pana voi ajunge cu el la nivelul lunii cu cea mai mare intretinere in perioana ianuarie-decembrie 2009 (respectiv 377 lei in luna ianuarie 2009 in cazul meu). in luna ianuarie 2010 am ajuns cu fondul de rulment la suma de 377 lei cum mi s-a explicat. Bun, toate bune pana aici. Mentionez ca pe anul asta (2010) in lunile ianuarie si februarie intretinerea nu a depasit 310 lei, pentru ca am vazut la intretinerea pe februarie 2010 fondul de rulment iar 10 lei de plata, desi eu am ajuns cu el la zi. Ce si cum dr-cu se mai calculeaza fondul de rulment acum pentru ca la lege spune exact ce mi-au spus cei de la asociatie mai sus??? Au mereu scuza ca asa e programul de calculator si nu pot ele sa faca nimic. Cum, la unele asociatii rulmentul e inclus in intretinere si la altele nu??? Unde este portia de adevar??? Nici macar nu stiu sa-mi explice ce marja maxima e de plata la fondul de rulment...................
Fondul de rulment se recomanda a se constitui avand ca reper cea mai costisitoare luna din anul precedent plus rata inflatiei.
Nu stiu sa va spun ce e in acel program, dar daca administratorul nu stie sa va spuna de ce mai ia 10 lei, atunci nu e bun administratorul, nu programul.....:)
La alte asociatii poate ca administratorii isi fac singuri programele si stiu si ce sa faca cu ele......
Si ca sa fiti impacat...probabil ca acei 10 lei sunt in contul inflatiei....ma gandesc! E foarte posibil ca in 2010 valoarea cotei Dv. de intretinere sa depaseasca acel 377 lei initial stiut pentru fondul de rulment si atunci sa fie necesar acest adaos in baza inflatiei si...chiar a cresterii costurilor la furnizori care se prevede pentru acest an.
@johnnyy c,
Ori dv, ori administratorul v-ati incurcat in explicatii. Daca in vara lui 2009 vi s-a spus ca trebuie sa aveti un fond de rulment de 377 lei, acesta s-a calculat la valoarea celei mai scumpe luni din anul 2008 (eventual indexata cu inflatia sau alt procent stabilit de adunarea generala).
Nu avea cum sa stie cineva din asociatie care va fi cota dv pana la sfarsitul anului 2009 in vara lui 2009 (luna cea mai scumpa din 2009).
La inceputul anului 2010 s-a constatat ca in anul 2009 dv ati avut o luna cu cheltuiala cea mai mare care depaseste fondul de rulment care-l aveati platit la asocaitie, asa ca pe listele de plata apare ca trebuie sa mai achitati o diferenta care este exact suma necesara completarii acestui fond (eventual indexat cu acel procent al inflatiei sau stabilit de adunarea generala).
Si acest lucru se intampla in fiecare an. O sa vedeti la unii ca apare pe lista o suma de plata la fondul de rulment iar la altii nu apare nimic de plata deoarece au fondul mai mare decat cel necesar acoperirii cotelor pe o luna.
Fond rulment
MirceaEne
Buna ziua.
Am si eu niste intrebari si nelamuriri.
1. In cazul in care eu timp de un an de zile imi platesc darile carte asociatie la timp, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Fond de rulmet
arumis
Buna ziua.M-ar interesa si pe mine,care ar fi suma fondului de rulment ce se returneaza in cazul vinzarii unui apartament?Mentionez ca fondul de rulment a fost ... (vezi toată discuția)