avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de acordare somaj

Am o intrebare. Am 23 de ani de munca. Pe 23.03.2010 mi s-a desfacut contractul de munca cu art. 261 lit f ( disciplinar adica). A fost un soc total ( lucram in domeniul bancar, una din colege a facut fraude mari si m-a folosit si pe mine la una din zecile sau sutele de operatiuni ( stiu ca e vorba de f multe operatiuni), in sensul ca am operat un document care nu stiam ce reprezenta , un transfer de la un client la alt client, acel client declarand ca nu recunoaste acea plata. Inerc sa ma apar, am recurs la instanta, dar nu stiu ce sanse si in cat timp pot avea un rezultat concret.
In cazul in care as reusi sa ma angajez undeva, dupa cat timp pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:27, 29 Martie 2010
In cazul incetarii contractului de munca din cauze imputabile dv. nu beneficiati de somaj.
Foarte bine ca ati actionat in judecata. Vi s-a desfacut contractul in urma cercetarii disciplinare? Daca nu, se poate contesta si acest lucru.

Puteti sa va angajati in alta parte si sa munciti o zi, daca inceteaza contractul de munca in conditiile legii pt intrarea in somaj, veti beneficia de el, pt ca cealalata conditie, a stagiului de cotizare o indepliniti ( trebuie sa fi lucrat 12 luni in ultimele 24, ceea ce ati facut).
Multumesc pentru raspuns si pentru incurajari, nu va puteti imagina prin ce trec acum in prag de sarbatori. Au fost prea duri cei ce au luat decizia asta. Mi se pare de necomparat fapta mea cu cea a acelei fete. Deci , va dati seama , ea a furat , nici nu stiu cat, am inteles ca e vorba de zeci de mii de lei, iar eu , actionand pe incredere intr-o colega de 12 ani am operat un document. Inteleg, m-am abatut de la norme, dar chiar se poate sterge cu buretele efortul depus de tine de a lungul anilor pentru bunul mers al acelei unitati? Numai eu stiu cati clienti am atras, si cat bine am facut , in sesnul ca nu refuzam nici o cerere a vreunuia, incercam sa gaesc o solutie la orice. Am avut realizari comerciale mereu, dar , s-ar parea ca astea nu conteaza. E greu , e f. greu sa constati cu dupa atatia ani de munca cu ore peste program esti dat la o parte cu sange rece.
Stimata doamna, la experienta dvs. va gasiti sigur serviciu, stati fara grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract munca in cazul concediului pentru cresterea copilului loredana bogdan loredana bogdan as dori sa aflu daca mi se poate desface contractul de munca de catre angajator cu vreun articol,astfel incat sa pot beneficia de somaj.Precizez ca momentan ma ... (vezi toată discuția)
Relocare sau incetare contract de munca dupa concediu de crestere copil arghir_a_r arghir_a_r In urma cu o saptamana am anuntat angajatorul ca ma pot intoarce din concediul de crestere copil mai devreme cu o luna ( cu data de 1 aug. 2012). Dupa o ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj alina1983 alina1983 Buna ziua, Ma numesc Alina si sunt programator. Am lucrat la o firma timp de 2 ani, insa din cauza crizei am fost fortata sa-mi dau demisia.Acest lucru ... (vezi toată discuția)