avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... firma fara a obtine aprobarea asoc de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

firma fara a obtine aprobarea asoc de proprietari

Buna ziua
As dori sa aflu ce masuri se pot lua impotriva unui proprietar sau a firmei careia acesta i-a inchiriat un apartament. Proprietarul nu locuieste in imobil,dar a inchiriat apartamentul unei firme . Obiectul contractului il constituie luarea in chirie de catre locatar al imobilului situat in Str.Bocsa nr 3 et 3 ap 15 sect 2 buc,constatnd in apartamet de 93 m2. Firma isi desfasoara activitatea la orele cand locatarii se odihnesc,circulatia in bloc facandu-se fara utilizarea interfonului .Din neglijenta celor care lucreaza acolo au fost degradate in urma ninsorii apartamentele situate la nivel inferior.Daca discuti cu proprietarul ,afirma ca a inchiriat unui locatar ,desi obiectul contractului este in propreitarul respectiv si aceasta firma.In orice caz ,nu are nici un aviz din partea Asociatiei de Proprietari sau Presedintelui .Ce articol de lege se poate aplica ? Va multumim anticipat.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
doinailiescu, utilizator
Sunt mai multe aspecte prezentate de dvs. Sa le iau pe rand:
-- pentru linistea si ordinea publica exista legea 61/1991 care prevede intervalul de liniste intre 22-08
-- pentru degradarea si inundarea apartamentelor vecine se poate face ori plangere penala pentru distrugere , ori actiune in instanta pentru recuperare daune
Intrebarea se referea si la faptul ca firma functioneaza fara acordul Asociatiei de Proprietari.Este corect acest lucru? acel 'locatar'caruia i s-a inchiriat apartamentul functioneaza de doi ani fara acordul cuiva.
Conducerea asociatiei trebuie sa-i ceara autorizatia de functionare in acel spatiu.
Aceasta autorizatie i se dadea in baza avizului asociatiei si acordului proprietarilor direct afectati (palier, sus-jos).
Daca are aceasta autorizatie fara a obtine acest aviz si acordul proprietarilor se poate face reclamatie la Registrul Comertului care elibereaza asemenea infiintare de activitate.
Nu are autorizatie de functionare pe acest spatiu,nu are aviz si nici acord,iar reclamatia la Registrul Comertului in situatia in care i se elibereaza aviz,nu avem interes s-o facem.Nu dorim sa functioneze aici si nici sa ne mai deranjeze .Ne interesa articolul de lege,caci nu cred ca fiecare face ce vrea ,fara a da socoteala.
Multumesc
ati vazut dvs personal ca inchirierea s-a facut intre proprietar si o firma ?
din cele redactate de dvs am inteles ca proprietarul a inchiriat apartamentul unei persoane, nu unei firme. aici sint doua aspecte:
1 daca a inchiriat legal, cu contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara, nu este raspunzator pt ceea ce se intimpla in apartament pe perioada derularii contractului, ci persoana in cauza
2. daca proprietarul a inchiriat legal unei firme si aceasta-si desfasoara activitatea fara respectarea prevederilor legale, firma este in culpa.
este posibil ca acel chirias sa fi luat apartamentul pt firma si sa nu recunoasca faptul ca acolo isi desfasoara activitatea firma lui, mai ales ca afirmati "Firma isi desfasoara activitatea la orele cand locatarii se odihnesc,circulatia in bloc facandu-se fara utilizarea interfonului"

Alte discuții în legătură

Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Functionarea firmei in bloc ContSters61389 ContSters61389 Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Unul dintre proprietari a inchiriat apartamentul unei firme, ca punct de lucru, in urma cu 5 ani, avand ... (vezi toată discuția)