avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz calcul caldura

Buna ziua!Va rog sa ma indrumati ce pot face in urmatoarea situatie:desi am dat indexul pentru consumul aferent caldurii pe luna dec.209,ian si feb2010 firma care are contract cu asociatia pentru calculul caldurii refuza sa-mi calculeze caldura si ma trece la pausal pe motiv ca in urma cu doi ani si jumatate nu mi-am terminat de achitat ratele pentru plata repartitoarelor de caldura(in aceasta perioada nu am fost anuntata ca mai am ceva de plata)si ca nu imi va calcula caldura pana nu voi plati ratele aferent si penalizarile care mi le vor aplica pentru neplata celor doua rate.Va rog ce pot face pentru ca in contractul incheiat cu ei nu am nimic specificat ca pot face acest lucru ?!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:57, 29 Martie 2010
Aceasta este un mod de a face presiune asupra proprietarilor care nu si-au achitat ratele la ei.
Pai ei trebuia sa va anunte ca mai aveti de plata? Dv. nu stiati?
Bancile va anunta ca aveti de plata rata la imprumut? Va penalizeaza...sau si mai rau.
Firma de repartitoare in loc sa va penalizeze, va calculeaza caldura la pausal.

Nu aveti ce face decat sa le platiti ratele ramase de la repartitoare.
Multumesc pentru raspuns dar nu mi se pare ca este corect sa nu mi se ia in calcul consumul si sa se faca presiuni asupra mea in felul acest a .Nu stiam ca mai am de plata deoarece pentru plata ultimilor rate a trebuit sa merg de 4 ori sa mi se i incaseze suma deoarece ba nu erau la birou,ba nu le mergea calculatorul si sincer nu mai stiam ca am de plata.In afara de acest lucru nu cred ca este normal sa nu ma instiintezi intai si apoi sa treci la masuri.Si de ce sa mai semnam contracte daca nu ne rezumam la acestea.Deci firma respectiva poate face ce vrea :o data nu imi calculeaza consumul de caldura iar apoi daca vreau sa platesc ratele restanta mai trebuie sa platesc si penalizari .Daca d-vs vi se pare normal si corect mie nu mi se pare.Si da bancile ma instiinteaza imediat daca mai am de plata
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
pussycat_ing, utilizator
Bancile va dau un desfasurator al ratelor si va instiinteaza, in caz ca uitati, prin SMS, telefoane sau va vand creanta la firmele de recuperare. Eu am facut comparatia de principiu.

Firmei ii puteati plati rata si prin OP, prin banca.
Pana nu va achitati repartitoarele si prestatia de montare, firma nu va considera proprietarul acestora, deci debitul Dv. catre ea este nefinalizat si contractul de prestatie (citit, calcul si tot ce presupune aceasta) nefunctional.
Nu e vorba ce mi se pare mie corect, e explicatia pe care v-am dat-o din ceea ce cunosc. Dovada ca nu va considera in contract este faptul ca in cadrul calculului la pausal nici nu va percepe comisionul de calcul, asa cum il percepe celorlalti proprietari.
Eu zic ca nu aveti de ce sa va suparati pe firma pentru ca timp de doi ani totusi..... vi s-a calculat caldura in conformitate cu indexul, nu? Cel putin asa se subintelege din mesajul Dv.
Acum si-or fi facut un inventar si v-or fi gasit datoare. Iar semnalul ca nu e ceva in regula l-ati avut in decembrie cand ati platit prima luna caldura la pausal, nu dupa trei luni, timp in care ati tot platit la pausal. Puteati sa le dati un telefon si aflati imediat.
Scuzati-ma, dar este neglijenta Dv. Mergeti si platiti ratele ramase si poate aveti si sansa de a vi se recalcula caldura pe aceste trei luni dec-febr!

Nu este neglijenta din partea mea deoerece in luna ian 2010 dupa ce am primit acasa desfasuratorul cu calculul pe luna dec am mers la ei si mi-au spus ca a fost o greseala si ca luna urm se va face recalcularea.In luna feb cand am primit pentru luna ian am vazut ca nu s-a facut nimic .In acea luna au venit ei sa ia indexul si mi s-au dat asigurari ca nu este nici o problema ,se rezolva si bineinteles ca nu s-a rezolvat nici luna februarie cand a venit calculul a mesr sotul iar la firma si abia cand s-a ajuns la o discutie mai aprinsa am aflat ca mai am de plata .Deci nu a fost neglijenta din partea mea ci nu am instiintata de la inceput de ce nu mi se calculeaza caldura.Oricum multumesc pentru raspuuns.Eu stiam ca pentru a aplica niste masuri trebuie sa ai specificat in contract care sunt acestea nu sa faca fiecare ce vrea si pentru 80 de lei ramasi neachitati sa platesc la pausal cadura mai mult cu 400 lei.Dar in Romania torul este posibil!!!!!!!!!!!!!!
Intr-adevar, in Romania este orice posibil, ca peste tot in lume de altfel, inclusiv incurcaturi, inclusiv ca debitorii "sa uite" sa-si plateasca ratele si apoi sa ceara toate drepturile din lume.
Nu va suparati, inca o data va spun asta, dar justificarile ca ati uitat, ca ati neglijat, ca ati crezut nu stiu ce..... sunt doar justificari si atunci cand sunteti in culpa e profitabil sa incercati sa negociati conditii cat mai avantajoase pentru Dv., nu sa va certati. Parerea mea!
Dv. faceti cum credeti, eu mi-am spus doar parerea, poate alti utilizatori va vor raspunde altcumva.

Romania nu este vinovata de conflictul trecator pe care il aveti cu o firmulita.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura contotizata, trecere la pausal pentru un an qromulus qromulus Sau mai bine zis, ne permite legea , pentru un an, sa trecem la sistemul pausar , cu toate ca noi avem conorizat individual caldura ? (vezi toată discuția)
Repartitoarele si ce poate pati romanul corect ... cecilia11 cecilia11 Buna Ziua, Locuiesc intr-un bloc in care toate apartamentele sunt proprietate personala. In urma cu 5 ani s-au montat repartitoare de caldura pe toate ... (vezi toată discuția)
Recalculare vald vald buna ziua, in luna ianuarie 2011, am depus o notificare catre firma de repartitoare,notificare prin care instiintam ca renunt la repartitoarele de caldura, ... (vezi toată discuția)