avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... forma de angajare a unui casier, om la curatenie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

forma de angajare a unui casier, om la curatenie si mecanic de intretinere la o asociatie de proprietari

Asociatia de proprietari din care fac parte a fost amendata de ITM cu 6.000Ron pentru ca avea conventii civile si nu contracte de munca cu femeia de serviciu si casierul asociatiei.
1.Este adevarat ca angajarea cu conventie nu mai este legala?
2.Care ar fi forma cea mai avantajoasa d.p.d.v. financiar, pentru retribuirea casierului, omului de serviciu, mecanicului de intretinere, presedintelui si cenzorului. Mentionez ca toti, cu exceptia casierului si omului de serviciu, sunt pensionari.
3.Pentru presedinte si cenzor am inteles ca pot fi si contracte de mandat. Care sunt taxele platite de asociatie in aceasta situatie?
4.Ar fi mai avantajos daca cei mentionati ar deveni PFA-uri, pentru a diminua costurile asociatiei cu salariile?
Va multumesc mult pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:06, 31 Martie 2010
Cea mai simpla si sigura forma de angajare este contract individual de munca!B-)
!-Conventia nu este raport de munca ,se supune prevederilor codului civil
2-Presedinte+cenzor =contract de mandat ,conform art 32,art 33 (2) din L nr 230/2007
Casier,ingrijitior,mecanic =contract timp partial
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Presedintele si cenzorul din asociatie prin contract de mandat - impozit si cass
Casierul, administratorul, ingrijitorul, instalatorul prin CIM (mai ales ca ati fost si amendati, cred ca nu vreti sa mai platiti inca o data vreo amenda...!)
Pot deveni PFA. Avantajele nu sunt previzibile. Un PFA isi va introduce in contract toate taxele si TVA-ul in contractul cu asociatia prin suma pe care o va cere asociatiei in contractul de prestari servicii.

Din pacate asociatiile sunt puse in situatia de a se complica foarte mult cu aceste CIM-uri, costuri mari, nejustificate, plus dificultatile mari ulterioare in cazul in care vor sa renunte la personalul angajat cu CIM, dar....asta e!
@luca luca
in amenda care a fost "acordata" de IITM, pe temeiul carei legi/articol de lege/etc au specificat ca au sanctionat asociatia ?
Daca cei angajati cu CIM sunt pensionari, taxele si impozitele aferente sunt mai mici decat la un angajat care nu este pensionar?
Daca functiile mentionate mai sus sunt ocupate de pensionari deveniti PFA, costurile asociatiei nu sunt mai mici fata de varianta CIM? Poate fi aleasa varianta PFA neplatitor de TVA din cate stiu eu, pana la cifra de afaceri de 2.000.000.000 lei vechi.

Alte discuții în legătură

Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contracte folosesc pentru functiile din asociatie ? akadea akadea Buna ziua, 1. Doresc sa aflu ce fel de contracte trebuie folosite corect(cf.legii) in cadrul asociatiei pentru : - presedinte - cenzor - administrator - ... (vezi toată discuția)
Precizari oug 58/2010 v.marin1953 v.marin1953 In legatura cu OUG 58/2010 solicit unele precizari legate de modul in care trebuiesc aplicate la asociatiile de proprietari. 1. presedintele comitetului ... (vezi toată discuția)