avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... forma de angajare a unui casier, om la curatenie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

forma de angajare a unui casier, om la curatenie si mecanic de intretinere la o asociatie de proprietari

Asociatia de proprietari din care fac parte a fost amendata de ITM cu 6.000Ron pentru ca avea conventii civile si nu contracte de munca cu femeia de serviciu si casierul asociatiei.
1.Este adevarat ca angajarea cu conventie nu mai este legala?
2.Care ar fi forma cea mai avantajoasa d.p.d.v. financiar, pentru retribuirea casierului, omului de serviciu, mecanicului de intretinere, presedintelui si cenzorului. Mentionez ca toti, cu exceptia casierului si omului de serviciu, sunt pensionari.
3.Pentru presedinte si cenzor am inteles ca pot fi si contracte de mandat. Care sunt taxele platite de asociatie in aceasta situatie?
4.Ar fi mai avantajos daca cei mentionati ar deveni PFA-uri, pentru a diminua costurile asociatiei cu salariile?
Va multumesc mult pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:06, 31 Martie 2010
carol_lorac a scris:

@adriantot ... legea 19 din ce an ? nu sinteti angajati cu CIM ? sa platiti si CASS, CAS , somaj, etc ?

D-le eu v-am dat un deget si dv imi luati toata mana!
Acum doar no sa ma certati ca v-am spus si cam ce prevad legile noastre si cum facem noi in asociatie.
Pai de ce credeti dv ca am facut demersuri si-am cerut explicatii la ministerul de finante si pe unde v-am mai spus!? Ca sa faem contracte de munca era suficient sa merg la ITM si plateam apoi toate contributiile. Iar cand trebuie sa-ti cauti alti colaboratori fa anchete sociale, da preavize, inghite contestatii, anunta locuri de munca vacante, plateste concedii de odihna, concedii medicale, etc.
Deja v-am spus prea multe. Luati-o ca o gluma si respectati legea: angajati tot personalul cu CIM. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contracte folosesc pentru functiile din asociatie ? akadea akadea Buna ziua, 1. Doresc sa aflu ce fel de contracte trebuie folosite corect(cf.legii) in cadrul asociatiei pentru : - presedinte - cenzor - administrator - ... (vezi toată discuția)
Precizari oug 58/2010 v.marin1953 v.marin1953 In legatura cu OUG 58/2010 solicit unele precizari legate de modul in care trebuiesc aplicate la asociatiile de proprietari. 1. presedintele comitetului ... (vezi toată discuția)