Buna ziua,
Am scris un alt topic cu ceva vreme in urma in care solicitam amanunte legate de recalcularea salariului femeilor care se intorc din concediul de crestere a copilului. Intre timp am primit si actul aditional care contine acelasi salariu ca atunci cand am intrat in concediu, respectiv in anul 2007 #-o#-o#-o X-( :O:O:O:O:O , act aditional la care am facut astazi o contestatie. Sunt curioasa ce explicatii au ....... Motivul pt. care scriu este urmatorul: m-am resemnat oarecum in privinta recalcularii salariului, este clar ca cei de la resurse umane au ochelari de cal, insa vreau sa va intreb, daca tot muncesc 8 ore pe banii din 2007, adica foarte putini, mai putini decat ia femeia de serviciu X-( nu pot recurge la art.17 din Contractul Colectiv de Munca la nivel national pe 2007-2010 si in care se stipuleaza ca:
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
Ce spuneti de acest lucru? Lasa cumva loc de interpretare textul in sensul ca ei imi pot spune: OK, lucrezi doar jumatate din timp, adica 4 ore, deci te platim pt.4 ore lucrate_ Credeti ca vor putea face asta_ #-o#-o#-o
Aveti vreo idee despre cum ar trebui sa sune cererea referitoare la acest aspect?
Este simplu .. la reintoarcerea din CIC vi se va acorda salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care ati fost incadrata anterior suspendarii. Adica, veti avea salariul pe care l-ati avut inainte de suspendare c.i.m. sau a raportului de serviciu.
Raspuns pt. dl.sau dna.consilier juridic Freeelis:
X-( La prima vedere este simplu ....poate pentru dvs. ....
Mai cititi odata art.17 alin. 2 iar apoi cititi raspunsul meu:
- din acest text de lege se înţelege destul de clar ca salariatului care a fost în concediu de creştere a copilului i se acordă la reluarea activităţii salariul de bază aferent funcţiei (grad sau treaptă profesională) în care a fost încadrat la data suspendării (deci salariul potrivit functiei), DAR NU ªI CUANTUMUL DE LA DATA SUSPENDÃRII, sensul legii fiind clar de a se păstra nivelul funcţiei şi al gradului profesional ªI NU CUANTUMUL BÃNESC AL DREPTURILOR SALARIALE.
Cu stima:D
Dar cei de la Dvs. de la compartimentul resurse umane, chiar nu inteleg legea...??:((
Stimata doamna, faceti contestatie la decizia de reincepere a activitatii*in care a fost inclus functia si salariul acordat la data reinceperii*.
Ei cunosc legea, doar se fac ca nu o inteleg .........X-( , este o diferenta !
V-am transmis un mesaj privat va rog sa il cititi. In prima zi cand am venit la munca am primit decizia de reluare a activitatii dar pe postul vechi, de operator calculator, si nu de referent asa cum trebuia sa fiu incadrata. De abia joia trecuta pe 25.03.2010 am primit actul aditional cu schimbarea functiei si din pacate, cu mentinerea aceluiasi salariu, cu alt cod COR, etc. ......
Lucrez intr-o institutie cu foarte multi angajati, aproximativ 1500 asa ca va dati seama ce ar insemna sa recunoasca ca au gresit calculul la toate femeile care s-au intors din concediul de crestere a copilului ....... Ar fi o bila neagra pt. ei. Asa ca prefera sa stearga cu noi pe jos si probabil se gandesc ca sunt putini cei care ii vor actiona in judecata
#-o#-o#-o
Ati procedat corect acordand salariul aferent treptei si gradatiei si nu salariul avut inainte de intrare in CCC.
E logic , daca , in conf.cu art.31 , pentru personalul nou-incadrat pe functii in aceasta perioada" salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare", cum sa-i acorzi celui venit din CCC salariul avut inainte de a intra in CCC ? Ii dai un salariu mai mic decat noului venit in unitate ?!!!!!
Reintoarcere din cic
maria-
Daca o salariata se intoarce din concediu de ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani mai beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru ... (vezi toată discuția)
Program 4 ore
alinasavin
Com interpretati urmatorul articol?
"Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 de norma, daca nu beneficiaza de cresa sau de camin, ... (vezi toată discuția)