avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie teren

Buna ziua!
As vrea sa cumpar un teren si am mai multe nelamuriri:
-terenul are sarcini datorita faptului ca a fost cumparat prin imprumut bancar - cum ma pot asigura ca si cumparator ca nu voi avea probleme;
-proprietarii sunt sot si sotie, dar numai sotia este in tara la acest moment: trebuie sa fie amandoi la semnarea contractului sau pot face un antecontract numai cu sotia ca ulterior sa facem contractul de vanzare cumparare cu ambii soti?
-ce acte trebuie sa cer ca sa fiu sigur ca nu am probleme cu cumpararea?
Va rog frumos sa ma lamuriti daca se poate in acest caz.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:49, 29 Martie 2010
daca e cumparat prin imprumut bancar, inseamna ca e si gajat la banca (ipotecat).. trebuie mai intai achitat imprumutul si dupa aceea va sugerez sa cumparati.. si daca se semneaza doar de sotie antecontractul si contractul, aceasta trebuie sa aibe procura speciala din partea sotului ei sa vanda acel teren..trebuie sa cereti dovada radierii ipotecii de pe teren..certificat de carte funciara din care sa rezulte acest fapt, dupa aceea trebuie sa cereti certificat de urbansim sa fiti sigur ca pe acel teren puteti construi ceea ce va doriti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unui ctr de imprumut cu garantie imobiliara raduelena raduelena Contractul de imprumut cu garantie imobiliara a fost autentificat la un notariat,inteleg ca are titlu executoriu,acesta a fost garantat cu imobilul mostenit de ... (vezi toată discuția)
Semnare contract vanzare-cumparare apartament no_one no_one Buna ziua, Acum ceva timp am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartament prin prima casa. Peste 1 saptamana ar trebui sa ne intalnim ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil pansii pansii Buna seara, Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest ... (vezi toată discuția)