Exista o actiune de iesire din indiviziune asupra unui apartament (in urma decesului mamei-proprietara) in care eu sunt parte reclamata iar in cadrul aceleeasi actiuni se cere si vanzarea apartamentului pe cale judecatoreasca.
Intreb : este legala aceasta actiune atata vreme cat succesiunea nu a fost dezbatuta ?
In acelasi context, succesiunea nefiind dezbatuta, partea reclamanta poate cere vanzarea apartamentului desi nu exista niciun act de proprietate (succesiune nedezbatuta) pentru niciunul dintre mostenitori (lipsa calitate procesuala) ?
A mai existat o actiune anterioara la care am depus un capat de cerere cerand respingerea actiunii din lipsa de calitate procesuala a reclamantului.
Aceasta noua actiune are acelasi subiect identic cu prima si in aceleasi conditii (succesiune nedezbatuta).
Am incercat o discutie cu avocata paratului incercand sa lamuresc ca ar trebui mai intai definitivata succesiunea si abia apoi discutata problema iesirii din indiviziune. Desi initial am cazut de acord acum cere in continuare vanzarea pe cale judecatoreasca desi, dupa parerea mea, ar fi cam ilegala cererea de vanzare a unui bun asupra caruia nu exista niciun drept de proprietate legal (act de mostenire ori succesiune). Asa o fi normal in Romania ?!
Asteptand un raspuns la intrebarea :
"este legala cererea si punerea in vanzare a bunului din masa succesorala atata vreme cat succesiunea nu a fost dezbatuta ? "
Va multumesc anticipat pentru informatii.
Rog cititi cu atentie intrega expunere.
Am intrebat daca se poate cere si executa vanzarea apartamentului fara ca succesiunea sa fi fost definitiva si irevocabila !