avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune si vanzare licitatie publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune si vanzare licitatie publica

Exista o actiune de iesire din indiviziune asupra unui apartament (in urma decesului mamei-proprietara) in care eu sunt parte reclamata iar in cadrul aceleeasi actiuni se cere si vanzarea apartamentului pe cale judecatoreasca.
Intreb : este legala aceasta actiune atata vreme cat succesiunea nu a fost dezbatuta ?
In acelasi context, succesiunea nefiind dezbatuta, partea reclamanta poate cere vanzarea apartamentului desi nu exista niciun act de proprietate (succesiune nedezbatuta) pentru niciunul dintre mostenitori (lipsa calitate procesuala) ?
A mai existat o actiune anterioara la care am depus un capat de cerere cerand respingerea actiunii din lipsa de calitate procesuala a reclamantului.
Aceasta noua actiune are acelasi subiect identic cu prima si in aceleasi conditii (succesiune nedezbatuta).
Am incercat o discutie cu avocata paratului incercand sa lamuresc ca ar trebui mai intai definitivata succesiunea si abia apoi discutata problema iesirii din indiviziune. Desi initial am cazut de acord acum cere in continuare vanzarea pe cale judecatoreasca desi, dupa parerea mea, ar fi cam ilegala cererea de vanzare a unui bun asupra caruia nu exista niciun drept de proprietate legal (act de mostenire ori succesiune). Asa o fi normal in Romania ?!
Asteptand un raspuns la intrebarea :
"este legala cererea si punerea in vanzare a bunului din masa succesorala atata vreme cat succesiunea nu a fost dezbatuta ? "
Va multumesc anticipat pentru informatii.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
danadi_53, utilizator
Cel mai recent răspuns: danadi_53 , utilizator 00:38, 1 Aprilie 2010
succesiune si iesirea din indiviziune sa fac in aceeasi cerere
Rog cititi cu atentie intrega expunere.
Am intrebat daca se poate cere si executa vanzarea apartamentului fara ca succesiunea sa fi fost definitiva si irevocabila !
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
danadi_53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune loredy1983 loredy1983 Am si eu o intrebare , daca dupa deces nu s-a dat o declaratie de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni ce se intampla? Se poate deschide o actiune ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral, excepþii TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! Sunt reclamant într-un dosar de partaj succesoral. De cuius(dec. 1998) a avut doi copii, unul dintre ei a predecedat anul trecut ( având un ... (vezi toată discuția)
Coproprietari apartament - iesire din indiviziune Jurist TM Jurist TM Buna seara! Am urmatoarea speta: doi frati coproprietari ai apartamentului mostenit de la parinti. Unul vrea sa vanda, celalalt nu. Cel care se opune vanzarii ... (vezi toată discuția)