Lucrez in cadrul unei directii a primariei. In aprilie2009 am iesit la pensie dar lucrez in continuare si iau si salariu. Acum mi s-a spus ca trebuie sa incetez activitatea dar ca s-ar putea sa trebuiasca sa dau banii inapoi.Nu stiu care bani :de pensie...salariul.....Mentinez ca am salariu cam de 900 lei. V-as ruga sa-mi spuneti in baza la ce lege am fost lasata sa lucrez in continuare si daca am fost lasata am eu vre-o vina de trebuie sa dau banii inapoi? Va rog daca se poate un raspuns urgent
Tata a iesit in 2010 la pensie anticipata si a lucrat ulterior 4 luni cu acte in regula.
A primit azi un plic in care scrie ca trebuie sa returneze pensia pe lunile lucrate(1600 lei).
INTREBARI:
-este vreo solutie sa scape de problema asta;
-vazusem intrun alt post ceva legat de faptul ca legea permite sa lucrezi dupa anticipata si sa mai aduni vechime la dosar; mai este valabil?
-cum se retin banii (tata fiind intro saracie lucie), esalonat?
Va multumesc anticipat
p.s. i-au ametit cu legile astea ca au ajuns sa traiasca viata la maxim
Persoanele pensionate anticipat nu pot cumula pensia cu salariul ... retinerea se poate face si esalonat .. nu are cum sa scape de restituirea pensiei pentru perioada in care a fost angajat.
Pensie de urmas
bmihai
Buna ziua !
Daca vreau sa ma angajez cu CM sau sa lucrez ca PFA mi-as putea pastra pensia de urmas, de 443 RON ?
Exista vreun prag minim de salariu care ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009
ContSters115212
Sunt pensionar, am o pensie neta de 1739 lei si lucrez in invatamant.Juristul ISJ mi-a comunicat ca trebuie sa aleg intre pensie si seviciu.Ce pot face?Eu stiu ... (vezi toată discuția)