avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca cu 2 ore - am dreptul la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca cu 2 ore - am dreptul la indemnizatie de crestere si ingrijire copil

Buna ziua,

asa cum spune si titlul, am in prezent contract de munca cu timp partial de 2 ore.
Am dreptul la indemnizatie de crestere si ingrijire copil? si inca ceva, daca ai doar contract de drepturi de autor, poti lua aceeasi indemnizatie?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: crisduta , utilizator 12:36, 30 Martie 2010
Da, daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Nu este conditionat de norma de timp.
Asa gandeam si eu, insa vroiam sa fiu sigura.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic/indemnizatie/norma fractionata andreea.ilic andreea.ilic Buna! in ultimii 2 ani, am lucrat la 2 firme avand un contract cu norma intreaga si unul cu norma fractionata. Acum urmeaza sa intru in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
gravida (educatoare gradinita , angajata cu timp partial) topvion topvion Educatoarele ( acum sunt insarcinate in 5 luni)cu CIM norma de lucru de 5- 6 ore/ zi pot beneficia de concediu si indemnizatie pt crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Modern Modern In situatia in care o persoana care urmeaza sa nasca, angajata cu contract de munca si pentru care angajatorul plateste 4 ore CAS, poate beneficia de ... (vezi toată discuția)