avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract de prestari servicii intre un srl si o ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract de prestari servicii intre un srl si o persoana fizica

Buna ziua,Am o intrebare, se poate sa inchei un contract de prestari servicii (drept de autor, executarea de materiale publicitare :cataloage, mostrare ETC.), cu o societate comerciala din domeniul textilelor decorative? Specific ca nu sunt o PFA.Daca se poate va rog sa imispuneti pasii care trebuie urmati, Trebuie sa inregistrez contractul la finante sau la itm?Se plateste doar impozit pe venit de 10% sau toate contributiile aferente unui Contract indiv. de munca, Eu sunt angajata la oalta societate une imi desfasor activitatea 8 H/zi,aceste materiale publicitare vreau sa le fac in timpul meu liber pentru a-mimari veniturile.Va multumesc pentru raspuns
jester, ia-o usor omule, vin sarbatorile :)

tu ai dreptate, contributia la sanatate se plateste anual, pana pe 25 ianuarie a anului urmator si nu se fac plati anticipate, ca in cazul activitatilor independente.

pe de alta parte, nici legislatia nu e foarte clara.
de ex. multi sustin cota de 5,5% pentru contributia la sanatate pentru anul 2009, iar CNAS comunica o cota de 6,5% pentru 2009, in cazul activitatilor independente, iar abia din 2010, legea specifica foarte clar cota de 5,5%.
veniturile din drepturi de proprietate intelectuala sunt incadrate la art. 52 din codul fiscal si cu toate astea in legea sanatatii se afla la litera f), deci regula impusa de d-na consultant fiscal privind categoria altor venituri nu se poate aplica.
Buna ziua,

Amintesc anumitor participanti la aceasta discutie: in primul rand, sa citeasca/reciteasca Regulamentul de postare in Forum si in al doilea rand, faptul ca, nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarilor celorlalti participanti la discutie/discutii.

Toate persoanele care raspund in Forum, o fac in mod voluntar, atunci cand doresc, pot sau considera necesar sa faca acest lucru, astfel ca "folosirea unor cuvinte necorespunzatoare unei discutii civilizate" sau "atacul la persoana", sunt inutile, abaterile de acest gen, in mod repetat, putand-dupa caz desigur- fi sanctionate, conform Regulamentului de postare in forum.

O zi buna.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive de recurs - hotarare neintemeiata. neaplicarea cass veniturilor din contracte civile realizate de angajati in 2011. Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Va rog sa supunem dezbaterii motivele de recurs si speta, in fapt si in drept. S-a formulat CONTESTATIE IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV impotriva unei ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Contributie fond sanatate nicuteris nicuteris In situatia in care un salariat cu contract de munca pe perioada nedeterminata desfasoara si o activitate de agent de asigurari in baza unui contract de ... (vezi toată discuția)